Au început testele de iarnă cu prototipul SUV-ului electric BMW iNext

Un prototip al noului SUV 100% electric BMW iNext complet funcțional a început testele de iarnă în cadrul poligonului de la Arjeplog (Suedia), care este situat în apropierea Cercului Polar.

Noul SUV de la BMW a fost prezentat publicului sub formă de concept anul trecut la Salonul Auto de la Los Angeles. Autoturismul dispune de capacități avansate de conducere autonomă și va fi vârful de gamă al modelelor electrice BMW.

În viziunea companiei bavareze, conceptul iNext nu are nevoie de combustibil sau de șofer pentru a funcționa. Cu toate acestea, SUV-ul a fost dotat în continuare cu volan și pedale, pentru a putea fi condus atunci când șoferul dorește.

Versiunea de serie a lui BMW iNext se va produce la uzina din Dingolfing începând din 2021. Noul model integrează un sistem inteligent de tracțiune integrală și oferă o suspensie adaptivă special dezvoltată. Aceste componente sunt testate împreună pentru prima oară, în condiții de iarnă.
 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Testele desfășurate în apropierea Cercului Polar pe drumuri acoperite cu zăpadă și pe lacuri înghețate pun motorul electric și acumulatorul la încercare. De asemenea, inginerii BMW acordă o atenție deosebită procesului de încărcare în condițiile temperaturilor scăzute.

Tot în aceste condiții sunt testate și sistemele de direcție și frânare regenerativă. Recuperarea energiei atunci când mașina intră în modul coasting' va fi adaptată la orice situație de condus.

Chiar dacă noul model are dimensiuni similare cu BMW X5, spațiul interior va fi mai generos, mulțumită platformei utilizate. Versiunea testată diferă destul de mult de conceptul prezentat la Los Angeles. Cel mai evident aspect este reprezentat de ușile din spate, care beneficiază de o deschidere normală.

Adaugă un comentariu