Trafic restricționat în București, weekendul acesta – Pe unde NU putem circula

Trei evenimente de amploare vor îngreuna viața șoferilor bucureșteni în acest weekend. Datorită Simfoniei Apei, Crosului Universității și unei manifestații din Piața Victoriei, Brigada Rutieră a anunțat restricționarea traficului în anumite zone din Capitală.

Trafic restricționat: Simfonia Apei

Devierea traficului începe încă de astăzi, 17 mai, odată cu evenimentul cultural „Simfonia Apei’. Pentru ca un număr cât mai mare de cetățeni să poată asista la spectacolul de lumini oferit de fântânile din Piața Unirii, zona respectivă devine temporar pietonală. Măsura este valabilă în serile de 17, 18 și 19 mai, în intervalul orar 20:30 – 22:30, și vizează restricționarea traficului rutier pe Bulevardul Unirii, între Bd. Dimitre Cantemir și Splaiul Independenței.

Brigada Rutieră București le recomandă șoferilor următoarele rute ocolitoare:

  • Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Corneliu Coposu;
  • Bd. Regina Maria – Piața Unirii – Spl. Unirii;
  • Bd. Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piața Universității.

 

Trafic restricționat: Crosul Universității din București – Cora Lujerului Challenge

Sâmbătă, traficul în cartierul Militari va fi restricționat pentru a permite desfășurarea Crosului Universității din București – Cora Lujerului Challenge 2019. Organizatorii îl prezintă drept cel mai mare eveniment studențesc din întreaga țară, peste 3.500 de persoane participând anual la competiție.

Crosul se va desfășura pe următorul traseu: curtea Facultății de Drept – Bd. Mihail Kogălniceanu – Splaiul Independenței – Șos. Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Str. Lujerului – Parcare Cora Lujerului.

Brigada Rutieră a anunțat că va restricționa traficul sâmbătă, 18 mai, în intervalul orar 10:00 – 11:30, astfel:

  • Bd. Mihail Kogălniceanu, între str. Vasile Pârvan și Splaiul Independenței – închidere totală (sensul de mers către Splaiul Independenței);
  • Splaiul Independenței, între Podul Operei și Podul Cotroceni – închidere totală (sensul de mers către Pod Cotroceni);
  • Șos. Cotroceni, între Pod Cotroceni și Șos. Grozăvești – închidere totală (sensul de mers către Piața Leu);
  • Bd. Iuliu Maniu, între Șos. Grozăvești și str. Lujerului – banda III de circulație;
  • Bd. Vasile Milea, la intersecția cu Bd. Iuliu Maniu, Șos Grozăvești, Bd. Geniului la intersecția cu Bd. Iuliu Maniu, Splaiul Independenței la intersecția cu Șos Cotroceni și str. Constantin Noica – se restricționează traficul rutier doar pe perioada trecerii participanților.

 

Autoritățile recomandă următoarea rută alternativă: Bd. Națiunile Unite – str. Izvor – Șos. Panduri – Bd. Timișoara.

Trafic restricționat: Manifestație – „Toți pentru Europa’

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Duminică, 19 mai, șoferii bucureșteni vor fi nevoiți să ocolească și Piața Victoriei, datorită unui miting organizat de Comunitatea Declic. Evenimentul începe la ora 18:00 și are drept scop motivarea cetățenilor să iasă la vot pe 26 mai, cu ocazia alegerilor europarlamentare. În cadrul acestei manifestații, vor concerta în piață trupele Vama, Omul cu Șobolani, Taxi si E.M.I.L.

Astfel, Brigada Rutieră București anunță că accesul autoturismelor în intersecție va fi interzis în seara de duminică: „Cu ocazia unei manifestaţii organizate în Piaţa Victoriei, la data de 19 mai a.c., în intervalul orar 17:00 – 22:00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru‘.

Pe întreaga durată a desfășurării acestor evenimente, Brigada Rutieră a Capitalei le solicită conducătorilor auto: să oprească/staționeze cât mai departe de locul de desfășurare a evenimentului; să evite deplasarea în zonele respective; să respecte semnalele polițiștilor rutieri menite să fluidizeze traficul; să circule, pe cât posibil, cu mijloacele de transport în comun, pentru a evita ambuteiajele; să nu claxoneze abuziv.

Adaugă un comentariu