Uber, către taximetriștii protestatari: Și voi folosiți aplicația noastră!

Ieri, 17 aprilie, Piața Victoriei din București a fost ocupată de taximetriști protestatari. Peste o mie de transportatori au scandat împotriva intenției Guvernului de a crea un cadru legislativ pentru serviciile de ridesharing, precum Uber sau Bolt. Reacția celor de la Uber a venit la scurt timp după începerea manifestației, sub forma unui comunicat de presă.

Mesajul Uber pentru taximetriștii protestatari

Vrem să colaborăm cu industria de taxi așa cum facem în alte țări. De fapt, mulți șoferi de taxi deja folosesc aplicația noastră’, anunță reprezentanții Uber. „Însă nu vom fi niciodată de acord cu patronatele care se opun tehnologiei și dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing, ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc și aceste aplicații și vor să aibă în continuare mai multe opțiuni de transport‘.

Acesta a fost al patrulea protest al COTAR (Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România) împotriva companiilor de ridesharing, în acest an. Ultima manifestație s-a încheiat favorabil taximetriștilor: pe 29 martie, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi, adică exact ceea ce își doreau transportatorii autorizați.

Concret, legea a fost modificată astfel încât să fie eliminată sintagma „în mod repetat’ din textul: „Constituie contravenţie şi se amendează cu 1.000-5.000 de lei persoanele fizice sau juridice pentru efectuarea, în mod repetat, de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul’ – Art. 55 (3), litera h.

 

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Totuși, actul normativ nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Viceprim-ministrul României, Daniel Suciu, a anunțat că acest lucru nici nu se va întâmpla decât după ce Guvernul adoptă și publică o altă ordonanță, menită să reglementeze serviciile de ridesharing precum Uber sau Bolt. Acesta este motivul pentru care taximetriștii au protestat din nou ieri, pe 17 aprilie.

Adaugă un comentariu