Verificări online DRPCIV | Acum poți afla stadiul emiterii unui document, fără să mergi la ghișeu

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) și-a actualizat site-ul oficial, adăugând opțiunea de a verifica online stadiul emiterii unui document. Astfel, cetățenii nu mai trebuie să se deplaseze până la sediul instituției pentru a afla dacă li s-a eliberat permisul de conducere sau certificatul de înmatriculare.

DRPCIV a introdus o categorie nouă pe website-ul oficial al instituției: Verificări Online. În această rubrică, internauții pot afla în ce stadiu al procesului de emitere se află un anumit document pe care l-au solicitat. Subcategoriile disponibile momentan sunt următoarele:

  • Emitere permis;
  • Emitere certificat;
  • Disponibilitate număr;
  • Stare înmatriculare.

 

Verificări online DRPCIV – Cum procedăm?

 

În primul caz, după ce au depus documentele necesare preschimbării permisului de conducere, cetățenii pot verifica pe site-ul DRPCIV dacă procedura a fost sau nu finalizată. Pentru a fi informați în această privință, internauții trebuie să completeze câmpurile „Email’ și „Serie permis’, după care să bifeze caseta „Nu sunt robot’. Ulterior, stadiul emiterii permisului le va fi comunicat via e-mail.

DRPCIV verificare online

Procedura este aproape identică pentru a verifica stadiul emiterii certificatului de înmatriculare, după depunerea documentelor în vederea înmatriculării/transcrierii/transmiterii dreptului de proprietate a autoturismului personal. Rubricile ce trebuie completate sunt „Email’ și „Certifcat’.

Altă funcție utilă din această nouă rubrică este „Disponibilitate număr‘, prin care internauții pot verifica disponibilitatea anumitor combinații preferate pentru numărul de înmatriculare. După completarea rubricilor „Email’ și „Nr. înmatriculare’, internauții vor primi un mesaj de confirmare sau infirmare a disponibilității respectivului număr.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Atenție, însă: DRPCIV subliniază faptul că această verificare online nu înseamnă o rezervare a numărului de înmatriculare. De asemenea, reamintim că toate combinațiile preferențiale se atribuie contra-cost (45 de lei în plus față de costul unui set nou de plăcuțe).

Nu în ultimul rând, putem afla online starea înmatriculării unei anumite mașini. În această secțiune, trebuie să completăm câmpurile „Email’, „Serie șasiu’ și „Nr. înmatriculare’ pentru a primi informația solicitată.

Adaugă un comentariu