Volkswagen T-Roc R: implant de Golf R!

Volkswagen T-Roc R este cel mai nou model de performanță al constructorului din Wolfsburg.

Mai precis, discutăm despre un implant al ‘inimii’ lui Golf R sub capota lui T-Roc, alături de o serie de modificări necesare pentru a-i crește performanțele dinamice. Va fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, dar până atunci îi putem trece în revistă specificațiile tehnice.

Motorul este un 2.0 TSI cu patru cilindri în linie, care asigură 300 CP și 400 Nm. Unitatea vine doar cu un DSG cu șapte trepte și cu tracțiune integrală 4Motion. Datorită acesteia, T-Roc R poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.9 secunde. Viteza maximă este de 250 km/h, limitată electronic.

Citește și:

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Accident grav: Un Tesla Model X a intrat într-un copac, apoi a luat foc

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

 

În raport cu un T-Roc obișnuit, noul model de peformanță de Volkswagen are un set de bare de protecție cu un design mai agresiv, o grilă frontală modificată, praguri laterlale cu design sportiv, un difuzor de aer care încadrează cele patru țevi de eșapament și jante cu design dedicat. Cumpărătorii vor putea comanda și un sistem de evacuare semnat de Akrapovic.

Sistemul DCC a fost recalibrat, iar suspensia și direcția au fost și ele modificate pentru noile ambiții sportive ale lui T-Roc. În plus, există un mod de rulare Race, care permite decuplarea ESP-ului, precum și o funcție launch control.

Nu lipsesc jantele cu design dedicat și nuanțele de caroserie exclusive pentru această versiune a lui T-Roc, fiind oferite modele de 18 și de 19 inchi diametru. Apariția acestui model era speculată de ceva vreme, însă cei de la Volkswagen au preferat să nu comenteze informațiile respective și să-l prezinte cu o săptămână înainte de debutul public de la Geneva.

Interiorul va primi și el câteva ornamente specifice, la fel ca alte modele ale gamei R de la Volkswagen. De exemplu, bordul, fețele de uși și tapițeria primesc accente de culoare albastră. Există și un volan sport, iar ceasurile de bord digitale au și ele un afișaj personalizat pentru această versiune. Este primul SUV de performanță de la Volkswagen, iar extinderea acestei game nu se va opri la T-Roc.

Vom afla mai multe detalii despre noul T-Roc R odată ce va debuta public la Geneva. Debutul comercial este așteptat să aibă loc până în vara anului curent.

Update: Galerie foto de la Salonul Auto de la Geneva 2019.

Adaugă un comentariu