Volvo vrea să revoluționeze dezvoltarea de noi tehnologii, folosind Realitatea Augmentată

Volvo și-a unit forțele cu Varjo, un producător finlandez de echipamente de Realitate Augmentată, pentru a lansa o aplicație de dezvoltare auto ce îmbină realitatea cu mediul virtual. Este primul program de acest tip destinat exclusiv industriei auto și s-ar putea dovedi extrem de util în eficientizarea procesului.

Aplicația Varjo XR-1 este destinată testării practice a unor tehnologii noi, înainte ca acestea să existe propriu-zis. Paradoxul este posibil grație unui echipament AR (Realitate Augmentată) pe care șoferul îl poartă în timpul probelor. Astfel sunt proiectate elemente digitale în habitaclul mașinii, într-un mod inovator care permite detectarea lor de către senzorii autoturismului.

 

Directorul de Tehnologie al Volvo, Henrik Green, detaliază impactul pe care Varjo XR-1 îl va avea asupra întregului proces de producție: „Prin această abordare de tip realitate mixtă, putem începe să evaluăm designuri și tehnologii câtă vreme acestea încă se află în stadiul de proiectare. În locul metodei obișnuite, statice, de a evalua noi produse și idei, putem testa imediat conceptele respective pe șosea. Această abordare are un potențial considerabil de reducere a cheltuielilor, prin identificarea priorităților și fluidizarea proceselor de design și dezvoltare‘.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Altă caracteristică interesantă a echipamentului Varjo XR-1 este tehnologia de monitorizare a mișcărilor ochiului. Aceasta poate determina cu precizie felul în care șoferul interacționează cu sistemele testate și, de asemenea, dacă atenția îi este sau nu distrasă de la condus în timpul utilizării lor.

Cele două companii și-au brevetat deja invenția, iar Varjo XR-1 urmează să fie prezentat oficial la Expoziția Mondială de Realitate Augmentată din California, eveniment desfășurat în perioada 29-31 mai. Detalii suplimentare despre această tehnologie promițătoare sunt prezentate în clipul video de mai jos.

 

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Volvo Cars

Adaugă un comentariu