Noul Volkswagen T-Cross debutează oficial

Noul Volkswagen T-Cross, care a fost prezentat oficial aseară, este noul membru al familiei de SUV-uri Volkswagen. Premiera celui mai mic SUV Volkswagen a avut loc concomitent în trei locații din lume: Amsterdam, Shanghai și São Paulo.

Citește și:

Noua mașină a lui Vladimir Putin

Transalpina se închide

Cum faci să iei 9000 de lei de la Primărie!

Iată noul Duster Pick-up!

Noul BMW X5 are deja 100 de comenzi în România

Poliția Română are autospeciale noi: Ce dotări au?

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

Simulatorul auto folosit de Michael Schumacher este de vânzare

 

T-Cross este cel mai mic SUV Volkswagen. Modelul este construit pe platforma MQB și se laudă cu dimensiuni mai reduse decât ale lui VW T-Roc. Lungimea este de 4,11 m, iar ampatamentul este de 2,56 m.

Oficialii Volkswagen declară ca noul model poate acomoda fără probleme cinci persoane, iar portbagajul poate fi extins cu 14 centimetri (de la 385 la 455 de litri), cu ajutorul banchetei spate care culisează. Atunci când scaunele din spate se pliază complet, se obține un volum total al încărcării de 1.281 de litri.

Volkswagen a pregătit pentru T-Cross patru motorizări. Toate beneficiază de turbosuflantă și de filtru de particule. Avem două versiuni ale propulsorului 1.0 TSI cu trei cilindri, de 95 CP și de 115 CP. Modelul de vârf, alimentat cu benzină, este motorul 1.5 TSI cu patru cilindri, capabil să producă 150 CP.

Fanii motoarelor diesel nu au fost uitați, deoarece VW T-Cross dispune și de o astfel de motorizare. Ne referim la propulsorul 1.6 TDI cu patru cilindri, care produce 95 CP. Toate motoarele respectă noile norme de emisii Euro 6d-TEMP.

În materie de echipamente standard, VW a dotat acest model cu numeroase sisteme de asistență a șoferului. În echipare de bază, T-Cross dispune de sistem de asistare frontală cu monitorizare a pietonilor, sistem de frânare automat, menținere automată a benzii de rulare cu asistent de trafic pentru mașinile care circulă în spate, asistență la plecarea din rampă, monitorizarea stării de oboseală a șoferului, precum și sistemul de monitorizare a unghiurilor moarte.

Interiorul noului model dispune de o unitate media cu un ecran de 8 inchi. Aceasta poate fi configurată împreună cu un sistem audio Beats de calitate superioară.

Noul Volkswagen T-Cross este produs în uzina de la Navarra, Spania.

În cadrul aceluiași eveniment, oficialii brandului german au declarat că în 2020 vor prezenta primul SUV electric, și că acesta se va numi Volkswagen ID. CROZZ.

Adaugă un comentariu