LIVE Paris 2016 – Renault Zoe, acum cu autonomie electrică de 400 km

Nu este un model nou, dar Renault a păstrat o surpriză spectaculoasă pentru Zoe la Salonul Auto de la Paris. Modelul full-electric la francezilor a primit o actualizare în ceea ce privește acumulatorii. Deși acești ocupă același volum ca și până acum, capacitatea lor aproape că s-a dublat, astfel încât autonomia în ciclul de testare NEDC a ajuns la 400 km (față de 240 km până acum). 

Asta înseamnă că în traficul real, cu orice consumatori porniți, Zoe va putea parcurge fără probleme o distanță de până la 300 km, fiind modelul electric generalist cu cea mai bună autonomie în acest moment. Dacă până acum Zoe era disponibil doar cu acumulatori cu o capacitate de 22 kWh, noua versiune urmează să fie disponibilă cu acumulatori de 41 kWh (exceptând versiunea de bază). Rapiditatea cu care se poate încărca noua baterie este similară celei de capacitate mai mică. De exemplu, după încărcarea de la o priză specială timp de 30 de minute se obține o autonomie de 80 km.

În acest moment, Renault Zoe (88 CP) este disponibil pe piața din România de la un preț de 20.200 euro cu TVA, la care se adaugă o chirie pentru acumulatori. Prețul pentru noua versiune nu a fost anunțat.

 

Adaugă un comentariu