Misiune macabră – Ce au transportat polițiștii în portbagajul unui Logan

Un echipaj de Poliție din Suceava a fost nevoit să îndeplinească o misiune macabră, în urmă cu câteva zile: să transporte în portbagajul autospecialei Dacia Logan un… picior amputat. Membrul îi aparținea unui băiat de 17 ani, care fusese lovit de locomotiva unui tren.

După ce tânărul a fost transportat cu ambulanța la spital, polițiștii au rămas în urmă, la locul accidentului, pentru a-i recupera un picior secționat și a-l preda medicilor, în speranța că membrul va putea fi reatașat.

Totul s-a petrecut la sfârșitul lunii martie. În apropierea gării din Verești, județul Suceava, tânărul a fost lovit de locomotiva unui tren care circula dinspre Botoșani înspre Suceava. Băiatul de 17 ani a fost descoperit două ore mai târziu de către tatăl său, familia având domiciliul în zona respectivă.

Paramedicii au sosit la fața locului și l-au urcat pe tânăr în ambulanță, pentru a-l duce urgent la spital, dar graba nu le-a permis să caute și gamba amputată. Membrul lăsat în urmă a fost descoperit de polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi, care l-au ambalat într-o sacoșă și l-au așezat în portbagajul autospecialei Dacia Logan.

Întâmplarea înfiorătoare, petrecută la finalul lunii martie, a revenit în atenția publicului după ce un articol pe acest subiect a fost distribuit pe Facebook de către Bogdan Bănică, Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România. Citat de Monitorul de Suceava, acesta a și comentat pe marginea evenimentului absurd, oferind detalii greu de digerat:

Misiune macabră, povestită cu lux de amănunte

Ca în toate cazurile de maximă urgență, colegii mei s-au deplasat la locul indicat, sirene, girofar, alertă de gradul unu. Echipajul medical preia victima, o introduce în ambulanță și rămâne fără răspuns la solicitarea polițiștilor: «Nu vă supărați, mai aveți un picior de luat. Ăla secționat, al victimei…». Scârțâit de pneuri, nino-nino și ambulanța… dusă a fost.

– OK, dar ce dracu facem cu… piciorul, întrebă mirat un agent proaspăt ieșit din școală.

– Îl ducem la spital, cum ce facem? Poate se reușește reconstrucția, veni instant răspunsul colegului.

– De dus îl ducem, dar cum?

În sacoșă. Într-o sacoșă au fost nevoiți ai mei să-l ducă, pe piciorul amputat, la UPU, în Logan. Și a fost predat asistentelor de acolo, pe bază de proces-verbal‘.

 

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Bogdan Bănică este același polițist care, pe 25 martie, explica printr-o postare pe Facebook de ce refuză să ureze un „pompos și ipocrit LA MULȚI ANI Poliției Române’, cu ocazia zilei acesteia. Acesta a publicat un mesaj dur la adresa situației dezastruoase în care se regăsește momentan instituția, stare pentru care o consideră vinovată pe Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne.

 

Sursa: monitorulsv.ro

Adaugă un comentariu