Cât de repede accelerează un Lamborghini Urus?

Dacă erai curios cât de repede accelerează un Lamborghini Urus, atunci clipul de mai jos este pentru tine.

Cel de-al doilea SUV Lamborghini este și cel mai rapid din lume, însă Tesla Model X P100D se poate lăuda cu un timp mai bun la accelerarea de la 0 la 96 km/h. Valoarea înseamnă 60 de mile pe oră și este timpul de referință pe care îl iau în considerare americanii atunci când vine vorba despre cât de iute este o mașină.

SUV-ul italian de 2.2 tone poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.6 secunde, adică suficient de rapid încât să facă de rușine vechi supercar-uri și hypercar-uri în timp ce oferă patru locuri și un portbagaj mai mult decât decent. Desigur, toate acestea au un preț, dar același lucru poate fi spus și despre modelele cu care îl comparăm pe acesta.

Citește și:

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Prețul carburanților s-ar putea plafona în 2019

Sebastien Loeb câștigă în Spania, marcând prima sa victorie în cinci ani

Șapte minute cu Subaru STI pe Transfăgărășan

Proprietarul unei Dacii 1310 a ajuns lefter din pricina amenzilor

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

Cum se fură o Tesla Model S

Cum faci să iei 9000 de lei de la Primărie

 

Urus are un motor de 4 litri, în configurație V8 și cu două turbosuflante, care ajunge să dezvolte 650 CP şi 850 Nm. El se mândrește cu posibilitatea de a sprinta de la 0 la 200 km/h în 12,8 secunde şi cu o viteză maximă de 305 km/h. Tracţiunea acestui Super Sport Utility Vehicle este integrală cu diferenţial frontal integrat, diferenţial central (Torsen) şi diferenţial sport spate. Cutia de viteze este o automată cu opt rapoarte, iar roțile din spate se bucură de sistemul de direcţie rear-wheel steering de la Aventador S.

Apropo, în cazul în care ți se par prea mici vitezele din clipul de mai jos, toate valorile sunt afișate în mile, nu în kilometri.

Adaugă un comentariu