Sébastien Löeb câștigă în Spania, marcând prima sa victorie în cinci ani

Sébastien Loeb câștigă etapa WRC din Spania și reușește să îi țină în luptă pe piloții care se duelează pentru titlul cel mare în sezonul 2018 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Vorbim despre a noua oară când Loeb câștigă Raliul Spaniei, o reușită importantă până și pentru un nonuplu campion mondial de raliu.

Este și prima victorie a lui Löeb în WRC din 2013 până în prezent, timp în care francezul a avut alte provocări în carieră. Până la reușita din acest weekend, ultima victorie a lui Loeb a avut loc la Raliul Argentinei derulat în urmă cu cinci ani.

Citește și:

Cum se fură o Tesla Model S

Proprietarul unei Dacii 1310 a ajuns lefter din pricina amenzilor

Cum faci să iei 9000 de lei de la Primărie!

Șapte minute cu Subaru STI pe Transfăgărășan

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Poliția Română are autospeciale noi: Ce dotări au?

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

BMW Z4 a debutat în România

 

Între un record la Pikes Peak (doborât între timp) și alergatul cu Citroen C-Elysee în WTCC, Loeb și-a făcut timp să participe și în Dakar, dar și în campionatul mondial de rallycross (FIA World RX). În acest sezon, Sébastien Löeb și Daniel Elena au alergat în doar trei etape: Mexic, Corsica și Spania. Dintre acestea, doar etapa din Spania se desfășoară atât pe macadam, cât și pe asfalt.

Spre deosebire de Formula 1, unde Verstappen a câștigat cursa din Mexic, dar Hamilton a luat titlul cu două etape înainte de final, Campionatul Mondial de Raliuri mai are o singură etapă și încă nu are nu învingător clar.

Lupta pentru titlul la piloți în clasa regină din WRC se dă între Sebastien Ogier și Thierry Neuville, dar și estonianul Ott Tanak ar avea o șansă la victorie dacă face un rezultat spectaculos în ultima cursă a sezonului. Tanak aleargă pentru Toyota, în timp ce Neuville pilotează în Hyundai i20 WRC, iar Seb Ogier aleargă cu un Ford Fiesta WRC pentru M Sport.

Conaționalul lui Löeb a ieșit pe locul doi în Spania și a ajuns să aibă un mic avans în fața belgianului Neuville, care a încheiat această etapă pe locul patru. Elfyn Evans, colegul de echipă a lui Ogier a încheiat podiumul în fața lui Thierry Neuville. Echipa lui Tanak are toate șansele să ia podiumul la cosntructori în 2018, dar Neuville poate să răstoarne rezultatul dacă el și coechipierii săi nu abandonează și reușesc să aducă puncte valoroase pentru Hyundai Shell Mobis World Rally Team.

Sezonul 2018 din Campionatul Mondial de Raliuri va fi încheiat în Australia, în cadrul etapei derulate între 15 și 18 noiembrie. Etapa din Australia are 16 probe complet noi, unele dintre ele fiind variante inversate ale vechilor etape din ultimii ani. Super-speciala are două 'săritoare' și o trecere prin apă, ceea ce ar putea să impună probleme pentru piloții care se luptă pentru fiecare punct rămas în joc.

Etapa WRC din Australia se derulează pe macadam, iar piloții vor avea de ales între anvelope hard și medium. Probele vor trece echipajele prin păduri dense și întinderi de apă, iar soarele dimineții ar putea fi orbitor pentru piloți pe măsură ce aceștia aleargă cu viteze amețitoare printre copaci.

Adaugă un comentariu