Asiguratorii vor tarife RCA mai mari. Care este motivul

Firmele de asigurări care vând poliţe RCA nu se grăbesc să plătească şi daunele cu valori mari. În ultimii 2 ani, ponderea aşa-numitelor dosare grele e aproape de zero. Iar cele plătite au o valoare de câteva mii de lei, potrivit datelor oficiale.

Asta este LEGEA CARE VA DUCE LA DISPARIȚIA SAMSARILOR!

VIDEO Un instructor auto din Constanța a fost SURPRINS ÎNTR-O IPOSTAZĂ INCREDIBILĂ!

Cu toate acestea, jucătorii din domeniu au insistat pentru creşterea tarifelor RCA, invocând tocmai plăţile mari.

În 2016, au fost deschise aproape 230 de mii de dosare de daună, dintre care 40 de mii au fost pentru probleme minore. Pentru rezolvarea acestora, asigurătorii nu au scos din buzunar mai mult de 1.000 de lei. O sumă medie care echivalează cu înlocuirea unei bare a unui autoturism de clasă medie.

A MUTAT O MAȘINĂ 5 METRI în București și A PRIMIT 9 LUNI DE ÎNCHISOARE!

Nu ai ASTA în mașină mereu? AMENDĂ 525 DE LEI!

În procente, situaţia arată că peste jumătate din dosarele de daună deschise în baza poliţelor RCA – mai exact 54% – au o valoare care nu depăşeşte 3 mii de lei. Pe tot parcursul anului, doar 8 dosare de peste 1 milion de lei au fost plătite ori acoperite prin rezerve de daună. Iar ponderea dosarelor de peste 100 de mii de lei nu depăşeşte 0,18%.

VIDEO Ți-o mai amintești pe ȘOFERIȚA TUPEISTĂ care a făcut show cu un polițist?

Ai grijă pe cine deranjezi’ în trafic! Polițiștii circulă cu mașini neinscripționate! Uite ce a pățit un șofer din Ploiești! | VIDEO

De altfel, dosarele cu valori mari provin mai ales din vătămări corporale ori daune morale plătite familiilor celor decedaţi în accidente, cazuri care, de cele mai multe ori, fac obiectul unor procese penale. Este unul dintre motivele invocate de asigurători pentru a explica creşterile de tarife la RCA.

Sursa: digi24.ro

Adaugă un comentariu