Aston Martin Valkyrie AMR Pro: 1.014 cai-putere pentru circuit

Aston Martin Valkyrie AMR Pro a debutat la aproape trei ani de la prezentarea conceptului care îl anticipa.

Acest model este o versiune exclusiv pentru circuit a lui Aston Martin Valkyrie și este cu 266 de milimetri mai lungă decât un Aston Martin Valkyrie, în timp ce ampatamentul a crescut cu 380 de milimetri.

Designerul-șef Aston Martin s-a mutat la Dacia

Modificările nu s-au oprit aici, deoarece inginerii britanici au lucrat și la nivelul șasiului din fibră de carbon, la elementele aerodinamice și la anumite aspecte estetice. În urma listei lungi de schimbări, Aston Martin Valkyrie AMR Pro este capabil să asigure de două ori mai multă apăsare la sol față de ceea ce poate varianta de stradă.

Unicatul Aston Martin Victor are 847 CP și cutie manuală

În ciuda tuturor acestor modificări, inginerii de la Aston Martin nu au modificat propulsorul V12 de 6.5 litri al lui Valkyrie și nu au schimbat nici sistemul hibrid. Astfel, unitatea aspirată are în continuare o turație maximă de 11000 de rotații pe minut și livrează 1.014 cai-putere. Cuplul maxim, de 740 Nm, este livrat la 7000 rpm.

Simulatorul de curse Aston Martin costă cât o mașină premium bine echipată

În configurația descrisă mai sus, modelul din Gaydon poate să fie aproape la fel de rapid ca un prototip din clasa LMP1 pe circuitul Le Mans. Desigur, pentru a obține această performanță este necesară și atenția maximă a celui de la volan, care ar trebui să fie un pilot experimentat.

Aston Martin și-a deschis oficial prima reprezentanță în România

Vestea bună pentru cei 38 de clienți ai modelelor de circuit și viitorii posesori ale celorlalte două unități produse, care vor fi prototipuri, este că vor primi sfaturi de la piloți profesioniști din echipa Aston Martin Racing și vor avea și acces la evenimente VIP realizate de marca britanică. Iar ultima parte nu o puteai obține fără achiziția unui asemenea model, aparent. Primele livrări vor avea loc în ultima parte a acestui an, dar probabil că accesul clienților la evenimente va fi deschis după ce comenzile lor vor fi confirmate.

Aston Martin Valkyrie are cel mai puternic motor aspirat din lume

Mai mult decât atât, Sebastian Vettel și Lance Stroll, cei doi piloți ai echipei de Formula 1 ce poartă sigla Aston Martin, vor lua parte la calibrarea dinamică a acestor modele. Într-un caz norocos, anumiți clienți ar putea să fie instruiți chiar de piloții de Formula 1 ai echipei Aston Martin, dar englezii nu s-au grăbit încă să promită acest lucru.

Aston Martin DBS Superleggera Volante: cel mai iute cabrio al englezilor

Indiferent cine le va fi instructor clienților, acest pas este indicat la achiziția oricărui automobil cu peste 400 de cai-putere, iar în cazul șoferilor mai tineri sunt recomandate cursuri de conducere defensivă indiferent cât de puțin puternic este automobilul pe care îl vor conduce.

Vrei să fii pilot? Iată lista completă a școlilor de pilotaj acreditate

Adaugă un comentariu