Primăria Capitalei cumpără 130 de autobuze hibride. Ce constructor le va furniza?

Flota auto a Societății de Transport București (STB) va fi înnoită și modernizată prin achiziționarea a 130 de autobuze hibride. Primarul General, Gabriela Firea, susține că un singur constructor auto s-a înscris la licitație până în momentul de față.

Chiar azi (n.r. marți, 7 mai) s-a depus o ofertă – spun eu, semnificativă – din partea companiei Mercedes-Benz pentru cele 130 de autobuze hibrid’, a anunțat Primarul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul unei emisiuni televizate. „Această ofertă, fireşte, va fi analizată şi într-o perioadă foarte scurtă de timp – legală, bineînţeles – se va anunţa dacă ea corespunde criteriilor de licitare’.

Potrivit edilului, zece companii se declaraseră dornice să participe la licitație, însă Mercedes-Benz este singura care și-a materializat interesul într-o ofertă concretă. Perioada de înscriere s-a încheiat marți, pe 7 mai.

Autobuzele hibride – De unde provin banii?

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Vom avea un nou muzeu auto în București

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Într-un comunicat de presă emis miercuri dimineață de către Primăria Municipiului București se arată că achiziția autobuzelor hibride se va realiza cu fonduri nerambursabile. Contractul de finanțare, încheiat cu Administrația Fondului pentru Mediu, presupune cumpărarea a 100 de troleibuze și a 130 de autobuze hibride.

Costul total al celor 230 de vehicule destinate transportului în comun este estimată la 488 de milioane de lei. Din această valoare, 340 de milioane de lei vor fi furnizați de Administrația Fondului pentru Mediu, printr-un program de subvenționare a primăriilor cu scopul achiziționării de mijloace de transport în comun mai puțin poluante.

 

Sursa foto: 1970gemini, via Wikipedia

Adaugă un comentariu