BMW Vision iNEXT ne arată viitorul autonom și electric al mașinilor

BMW Vision iNEXT este cel mai recent concept al mărcii bavareze și reprezintă viitorul pe patru roți în viziunea companiei din Munchen.

Vision iNEXT este un model electric și autonom, neavând nevoie de combustibil sau de un șofer pentru a funcționa. Cei de la BMW l-au expus în ideea de a ne arăta o ipoteză de design pentru viitorul interioarelor mașinilor autonome.

Citește și:

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Prima mașină de serie disponibilă fără oglinzi laterale

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Cât vei plăti ca să mergi pe autostrada Brașov-Comarnic?

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

 

Din moment ce unele mașini autonome nu vor avea nevoie de șofer și nu vor putea fi conduse, mai mulți producători de automobile se întreabă cum pot reproiecta habitaclul. În lipsa unui sistem de propulsie convențional, designerii au și mai multă libertate, ceea ce ar putea avea potențialul de a schimba felul în care vor arăta automobilele viitorului.

Acest model încă are volan și pedale, deși va putea să nu fie condus de un șofer uman, dar BMW le-a integrat pentru a ne arăta un interior reproiectat pentru vehiculele autonome. BMW a păstrat volanul și pedalele în ideea în care Vision iNEXT este un automobil autonom care va putea fi condus atunci când șoferul dorește acest lucru, dar pedalele sale se pot retrage în podea atunci când este activat sistemul de conducere autonom.

BMW Vision iNEXT va avea un reprezentant de serie în 2021, însă acesta ar putea să nu reprezinte o preluare directă a design-ului sau a caracteristicilor prezentate de acest concept. Practic, deși va fi inspirat un model de serie din acest concept, nu este clar cât de multe din elementele sale vor fi preluate de vehiculul de serie.

Cel mai probabil, BMW va lansa un model electric în 2021 cu o caroserie care are o formă diferită de ceea ce ne-a obișnuit până acum acest constructor. La fel ca alte modele așteptate să debuteze în 2021, există posibilitatea echipării vehiculului cu un sistem de conducere autonomă, sau cu un sistem care să asigure această capacitate din punct de vedere tehnologic, dar fără a fi activat la potențialul maxim dacă toate piețele pe care va fi vândut nu vor avea o legislație care să permită vehiculele autonome.

Adaugă un comentariu