BMW Z4 este disponibil cu trei motoare și va fi produs în Austria

BMW Z4 este gata de debutul european de la Salonul Auto de la Paris. Modelul german a fost deja expus în fața unui public restrâns, însă începutul lunii octombrie îl va aduce în fața jurnaliștilor și apoi a publicului de la Paris.

Până atunci, BMW a furnizat informații suplimentare despre noul său roadster și a publicat și o galerie foto generoasă. De data aceasta, BMW Z4 este expus într-o nuanță de gri. Prima variantă de BMW Z4 expusă a fost M40i First Edition, dar galeria foto include acum și modelul standard, tot în varianta M40i.

Citește și:

VIDEO: Ce a pățit un șofer care a intrat cu mașina pe șina de tramvai

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un Duster al Poliției Locale a fost inscripționat eronat și a amuzat internauții

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Amenda pentru lipsa rovinietei: O nouă schimbare în legislație

Noi modificări aduse Codului Rutier

Ferrari dezvăluie Monza SP1 și SP2, alături de cel mai puternic V12 aspirat

Două modele Duster au fost furate de la fabrică

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

În afară de această versiune, BMW Z4 este oferit și cu alte două motoare alimentate cu benzină. Primul este sDrive20i și are un motor de 2.0 litri care asigură 197 CP și 320 Nm. Puterea maximă a acestuia este oferită între 4.500 și 6.500 rpm. Cuplul maxim este atins încă de la 1.450 rpm. Încă din standard, avem o transmisie automată Steptronic cu opt trepte, iar accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în 6.6 secunde. Viteza maximă a variantei de bază a lui Z4 este de 240 km/h, iar consumul mixt declarat este de 6.1 litri la sută.

Versiunea mijlocie din gama Z4 este numită sDrive30i și are un motor de 2.0 litri acre asigură 258 CP încă de la la 5.000 de rotații pe minut. Cuplul maxim, de 400 Nm este asigurat încă de la 1.550 rotații pe minut. Accelerația de la 0 la 100 km/h este realziată în 5.4 secunde, cu 1.2 mai rapid decât modelul de bază, iar viteza maximă urcă până la 250 km/h, unde este limitată electronic.

Spre comparație, vârful gamei, M40i, are un motor turbo de 3.0 litri care oferă 340 CP și 500 Nm. Este cu 0.9 secunde mai rapid până la 100 km/h decât modelul mijlociu din gamă. Viteza maximă este limitată electronic tot la 250 km/h și pentru această versiune.

De notat faptul că BMW Z4 este oferit cu Launch Control indiferent de versiunea aleasă. Tot în materie de dotări opționale, noul Z4 este oferit cu un sistem care citește indicatoarele rutiere, avertizează șoferul dacă depășește liniile de demarcare ale benzii de rulare, cu un tempomat adaptiv cu funcție Stop&Go și cu un Head-Up Display. Cel din urmă este o premieră pentru gama Z de la BMW.

Atât ceasurile de bord, cât și unitatea multimedia au ecrane cu diagonala de 10.25 inch. Iar software-ul acestui sistem va putea fi actualizat de la distanță, de fiecare dată când apare o nouă variantă compatibilă.

În comparație cu generația precedentă, noul Z4 este cu 85 de milimetri mai lung și cu un ampatament redus cu 26 de milimetri. Portbagajul este semnificativ mai mare, de 281 de litri. Lățimea este de 1.864 milimetri.

Încă din echiparea standard, modelul Z4 este oferit cu blocuri optice cu LED, însă va fi oferit opțional un sistem cu matrice de LED. Noul Z4 este construit la uzina Magna Steyr din Austria, iar producția de serie demarează în martie 2019.

Roadsterul este oferit cu soft-top, adică cu un platfon retractabil din material textil, care poate fi coborât sau ridiat în doar 10 secunde și la viteze de până la 50 km/h. Caroseria poate fi comandată în nouă nuanțe, pe când doar două sunt oferite pentru soft-top, dintre care una este negrul din imaginile din galeria foto.

Adaugă un comentariu