București, al treilea cel mai aglomerat oraș din Europa. Cât timp pierd în trafic șoferii

Producătorul olandez de sisteme de navigație TomTom a realizat un clasament al celor mai aglomerate orașe din lume în anul 2018. Deloc surprinzător, București ocupă locul 3 în Europa la acest capitol, iar la nivel global se clasează pe locul al 11-lea.

Studiul realizat de TomTom analizează situația traficului rutier în 403 de orașe ale lumii, din 56 de țări diferite. Potrivit companiei olandeze, București este al treilea cel mai aglomerat oraș din Europa și al 11-lea de pe întregul glob.

În plan european, capitala României este întrecută doar de Moscova și Istanbul, care au niveluri de congestionare a traficului de 56%, respectiv 53%. În București, procentajul este de 48%.

Nivelul de congestionare reprezintă o medie a timpului pierdut circulând bară la bară, de-a lungul unui an. Valoarea de 48% atribuită Bucureștiului înseamnă că, în medie, în decursul unui an, șoferii petrec cu 48% mai mult timp în trafic decât dacă orașul ar fi liber.

Pe baza acestei metode de calcul, TomTom susține că cele mai aglomerate orașe din lume sunt Mumbai (65%), Bogota (63%) și Lima (58%).

Cât timp petrec în trafic șoferii din București?

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Revenind la capitala țării noastre, TomTom oferă și un tabel al aglomerației pe șosea în funcție de perioada zilei. În cursul săptămânii, traficul este îngreunat cel mai mult la ora 8 dimineața, când timpul de așteptare crește cu 93%, și la ora 17, când călătoria cu mașina durează cu 87-100% mai mult decât ar trebui.

Din această cauză, șoferii bucureșteni pierd 27 de minute în trafic dimineața, circulând bară la bară, și 28 de minute seara. Extinzând calculul la nivelul unui întreg an, conducătorii auto din Capitală petrec aproximativ 220 ore pe an așteptând la volan – echivalentul a 9 zile.

Statisticile complete pe anul 2018 cu privire la traficul din București pot fi consultate sub formă de grafice la acest link.

Adaugă un comentariu