Carlos Ghosn a demisionat din funcțiile deținute la Renault

Carlos Ghosn a demisionat din toate funcțiile deținute la Renault. Mai precis, nu mai este nici șef al consiliului de conducere al companiei și nici director general.

Practic, în urma acestei demisii, Ghosn nu mai are nicio funcție în industria auto. Demisia sa nu a fost încă anunțată oficial de Renault, ci de ministrul finanțelor din Franța, Bruno Le Maire, titrează Financial Times. Demisia lui Ghosn vine la două luni de la apariția acuzațiilor împotriva sa.

Citește și…

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

Chinezii atacă segmentul SUV coupé

Boxele acestei mașini se aud de la 5 km distanță

Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză

De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Românii nu învață pentru examenul auto

 

Cei de la Renault îl păstraseră pe Carlos Ghosn în funcție după acuzațiile din Japonia, în timp ce Nissan renunțase la directorul său de îndată ce justiția a început să-l ancheteze. Refuzul repetat al cererilor de cauțiune făcute de reprezentantul legal al lui Ghosn a dus la o schimbare de atitudine din partea guvernului de la Paris.

În locul lui Ghosn, la conducerea Renault va veni Thierry Bolloré, fostul COO al companiei. În prezent, Bolloré este liderul de-facto al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. De notat faptul că atât Renault, cât și Nissan vor trebui să-și aleagă noi lideri în viitorul apropiat.

 

 

Adaugă un comentariu