VIDEO: Filmat în timp ce dormea la volan

vezi galeria foto

Ce se întâmplă când ești obosit și adormi la volan? De cele mai multe ori, un accident groaznic. Nu a fost și cazul acestui bărbat din Statele Unite care a fost filmat în timp ce dormea la volanul mașinii sale Tesla Model X, ce avea activată funcția denumit„ Autopilot.


Citește și:

Ferrari a fost numit cel mai puternic brand din lume

Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Apple renunță la mașina autonomă? 200 de angajați au părăsit proiectul

Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii?

Recompensă de 1000 de EURO! Ai văzut această mașină?

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

Chinezii atacă segmentul SUV coupé

Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză


De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Românii nu învață pentru examenul auto

 

Chiar dacă sistemul Autopilot funcționează cu ajutorul a opt camere video și a unei multitudini de senzori, ce oferă mașinii o vedere periferică de 360 de grade, acesta oferă doar nivelul doi de conducere autonomă, ceea ce înseamnă că are nevoie, în permanență, de un șofer treaz care să stea cu mâinile pe volan și să fie atent la trafic.

Acest conducător auto din Statele Unite ale Americii a fost filmat pe o autostradă din apropierea orașului Las Vegas. Cel mai probabil, bărbatul din imagini a reușit să păcălească sistemul Autopilot, sau a adormit cu mâna pe volan. În cazul în care senzorii simt că șoferul a luat mâinile de pe volan, autoturismul încetinește și oprește în siguranță.


Dar cum pentru unii nu este de ajuns ca tehnologia să ne facă viața mai ușoară, au descoperit o metodă prin care sistemul Autopilot de la Tesla poate fi mințit’ cu ajutorul unei portocale prinse în volan, astfel fiind posibil somnul în timpul condusului.


Fapta acestui șofer este deosebit de gravă, pentru că pune își pune viața în pericol, dar și a celorlalți participanți la trafic. De altfel, sistemul Autopilot este cunoscut pentru situațiile din trafic pe care nu a reușit să le gestioneze corect, în urma cărora și-au pierdut viața mai multe persoane.

Cu toate acestea, în majoritatea ocaziilor, tehnologia de la bordul autoturismelor Tesla a reușit să evite accidente iminente.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE