Cel mai bătrân motociclist din America împlinește 100 de ani: „Nu m-am maturizat niciodată”

Charles Wyman Betts, poreclit „Bun’, este dovada vie a faptului că vârsta nu reprezintă decât un număr. Canadianul, care va împlini 100 de ani în august, și-a petrecut jumătate din viață pe două roți și nu are de gând să renunțe prea curând.

Născut în provincia canadiană Nova Scotia, Betts merge pe motocicletă de peste 50 de ani. Prima lui experiență pe două roți a fost pe un scuter cu care se deplasa până la serviciu și înapoi: „Nu mergea bine, dar l-am păstrat multă vreme, oricum’, își amintește bărbatul.

Chiar dacă nu a fost vreodată iubitor de adrenalină, conducând încet și bucurându-se de peisaj, hobby-ul lui Betts a jucat un rol important în relația cu partenera de viață. „Mă gândeam des la el și la motocicleta lui, iar după ce am devenit văduvă în 1988, el fiind deja văduv, a început să mă plimbe‘, povestește Jean Wood.

 

Citește și:

Duster 1.3 TCe: cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

TOP 25 cele mai vândute mașini în Europa în 2018

Copacii căzuți peste mașini: când și cum pot cere despăgubiri șoferii

Românii au prins gustul mașinilor electrice: Câte au cumpărat în 2018

Autostrada de Centură prinde contur

Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii?

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

 

Ajuns acum la vârsta de 99 de ani (pe 15 august împlinește 100), Betts nu doar că merge în continuare pe două roți, dar chiar va fi în fruntea unei parade locale de motocicliști vara aceasta. În prezent, conduce o Honda 1800 Goldwing din 2003 de care nu este complet încântat: „Când mergi cu 15 km/h e totul OK, dar e grea‘.

Motociclismul nu a fost singura sa mare pasiune. În anii ’70, Betts și-a cumpărat un avion personal: Cessna 172, una dintre cele mai populare aeronave construite vreodată. „Era ușor atunci, pentru că era ieftin să alimentezi și să zbori‘, spune canadianul. „Zburam doar pe aici. Puteai vedea toate lacurile și toate râurile și încotro curgeau‘. Betts și-a vândut avionul când avea 80 de ani.

Totuși, care este secretul vitalității sale? Bun Betts crede că totul se rezumă la atitudine, la felul în care privești viața: „Pur și simplu, nu m-am maturizat niciodată‘. În plus, după cum povestește Jean Wood, mentalitatea sănătoasă a fost completată de un stil de viață pe măsură: „Nu a băut niciodată, nu a fumat niciodată și nu se stresează‘.

Nu în ultimul rând, este posibil ca motociclismul să fi contribuit mult la bunăstarea lui, pe termen lung. Un studiu recent, finanțat de Harley-Davidson, a demonstrat că mersul pe motocicletă reduce stresul și crește puterea de concentrare. Articolul complet îl puteți citi aici.

One cool dude.98 year old Bun Betts getting ready to lead the final ride .of the Border Town Biker Bash weekend

Publicată de Bordertown Biker Bash pe Marţi, 1 august 2017

 

Sursa foto: flickr.com/Brian Snelson

Adaugă un comentariu