Dacia Duster Pick-up intră în producția de serie

Dacia Duster Pick-up fabricat în Mioveni va deveni o realitate în acest an, anunță directorul general al Renault Commercial Roumanie.

Știți deja că Romturingia a dezvoltat o versiune pick-up a primei generații Duster și a continuat această idee și cu cea de-a doua generație a SUV-ului din Mioveni, însă acum vorbim despre implicarea specialiștilor de la RTR Titu, a departamentului de marketing Dacia pe lângă echipa Romturingia.

Într-un interviu acordat publicației 0-100.ro, directorul general Renault Commercial Roumanie, Hakim Boutehra, a declarat că viitorul model Dacia Duster Pick-up este deja în procedura de omologare. După aceea, va putea fi vândută în rețeaua Dacia.
 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 
Tot Boutehra a declarat că acest Dacia Duster Pick-up nu va fi ca Duster Oroch, versiunea pick-up a lui Duster dezvoltată de Renault pentru America de Sud. În mod interesant, Dacia Duster Pick-up va fi un vehicul ‘orientat spre muncă’, nu pe latura de lifestyle. Practic, urmează o utilitară de la Dacia care va avea capacități off-road net superioare actualelor utilitare din gamă.

Proba de foc va fi lungimea benei și sarcina maximă utilă a pick-up-ului rezultat. În mod evident, aceste două valori importante nu vor fi la fel de ridicate ca la pick-up-urile oferite în prezent pe piață de alți producători, din moment ce se presupune că va fi păstrată platforma tehnică de Duster bazată pe o caroserie autoportantă și nu se va apela la montarea caroseriei pe șasiu, cum se întâmplă la pick-up-urile convenționale.

Dacia nu este singurul producător de automobile care are pick-up-uri cu caroserie autoportantă. Acestea sunt populare în alte țări ale lumii în segmentul de lifestyle care nu implică necesitatea transportului de obiecte grele și tractarea unor mase record.

În cadrul aceluiași interviu, directorul general al Renault Commercial Roumanie a declarat că Dacia urmează să lanseze ediții limitate și numeroase alte noutăți în gamă, inclusiv pentru Duster. Ne sunt promise cel puțin trei asemenea mașini, fără alte detalii suplimentare.

 

    Prezentarea ptr Mazda 6
    Incompetenta tipic romaneasca….un reporter care considera ca “nu are sens “sa vorbeasca despre date tehnice,un habarnist,un designerarchitect entuziasmat de cele doua gauri ptr pahare si care nu prea stie ce sa spuna…si cand spune bate campii.Lamentabil.Daca nu aveti oameni competenti traduceti articole din alte limbi…ar fi de preferat.Astia doi nu au ce cauta aici.

Adaugă un comentariu