Daimler se reorganizează total – Părăsește alianța Renault-Nissan și concediază 10.000 de angajați

Începând din luna mai, Daimler AG va avea un nou director executiv: Ola Kallenius, care plănuiește să schimbe complet regulile jocului în compania sa. Printre măsurile anunțate se numără despărțirea de alianța Renault-Nissan și concedierea a 10.000 de angajați, adică aproximativ 3% din staff.

Ola Kallenius își va începe mandatul de CEO al Daimler pe 22 mai, înlocuindu-l pe Dieter Zetsche. Potrivit publicației germane Manager Magazin, noul director și-a propus să economisească 6 miliarde de Euro până în anul 2021 pe segmentul autoturismelor Mercedes-Benz și încă 2 miliarde în cadrul diviziei Daimler Trucks.

Una dintre modalitățile prin care Kallenius speră să atingă acest obiectiv este concedierea a 10.000 de angajați, aproximativ 3% din numărul total al acestora. Oficialii Daimler au refuzat să comenteze pe marginea dezvăluirii făcute de publicația germană.

Daimler părăsește alianța Renault-Nissan

Altă decizie radicală cu privire la viitorul firmei este renunțarea la parteneriatul cu alianța Renault-Nissan, o colaborare care datează încă din 2010. În cadrul acestei înțelegeri, constructorii dezvoltau împreună motoare și platforme auto, colaborând în uzine comune.

Conform jurnaliștilor germani, Daimler nu va prelungi acest contract, după expirarea lui, deși scopul său a fost întotdeauna tocmai reducerea costurilor de producție.

 

Citește și:

Dacă îți vinzi mașina, autoritățile îți vor înapoia o parte din banii plătiți pe rovinietă

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?

Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

Alianța Renault-Nissan pare tot mai șubredă, mai ales în contextul în care conducerea constructorului japonez este profund nemulțumită de statutul său în raport cu partenerii strategici. Publicația niponă Nikkei scrie că francezii vor cu orice preț o fuziune între cele două companii, dar oficialii Nissan sunt hotărâți să refuze și, în schimb, să ceară drepturi egale.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/The Wheel Network

Adaugă un comentariu