Fiat 500 Spiaggina, o ediție specială cu istorie

Fiat 500 Spiaggina este cea mai recentă creație a mărcii italiene. Modelul a preluat numele și ideea din spatele primei ediții speciale a primei generații a lui 500.

Scăpăm de mașinile abandonate din București? Iată ce propune un consilier municipal

La șase decenii de la lansarea primului 500 Spiaggina, grupul Fiat Chrysler Automobiles a colaborat cu Garage Italia și Pininfarina pentru a crea un model care să iasă în evidență. Până la urmă, au decis să folosească o caroserie de 500C pentru acest proiect și au renunțat la locurile din spate pentru a aminti de modelul clasic care are deja o vârstă respectabilă.

Cinci probleme pe care le poți avea vara cu mașina

Pentru moment, exemplarul din imaginile alăturate este unic în lume, dar clienții vor putea comanda altele la fel ca el în scurtă vreme. Cel puțin asta au lăsat italienii să se înțeleagă. Vorbim nu doar despre combinația de culori, respecti Sky Blue cu Pearl White, ci și de un interior care amintește de aspectul variantei originale. Cele două locuri din față sunt modificate și au fost transformate într-o banchetă care le oferă ocupanților posibilitatea reglării individuale a scaunelor. Evident, prețul va fi pe măsură.

Audi e-tron va fi prima mașină de serie fără oglinzi laterale

Practic, arată ca o banchetă și se simte ca o banchetă convențională, dar se bucură de toate avantajele scaunelor auto moderne. Cu excepția susținerii laterale. Oricum, nu o să meargă clienții prea repede cu aceste modele.

Nu de alta, dar parbrizul a fost redus la un dreptunghi prezent mai mult de formă, în timp ce șasiul a fost ranforsat de Pininfarina pentru a rezista la noile cerințe care i-au fost puse în față. Tot cu sprijinul Pininfarina, cei de la Garage Italia au montat și un roll bar, pentru a preveni accidentarea gravă a ocupanților în caz de răsturnare.

Potrivit datelor oficiale, modelul Fiat 50 Spiaggina va fi disponibil cu toate motoarele din gama Fiat. În mod interesant, lipsa parbrizului și a plafonului nu îl vor face mai rapid, sau cel puțin nu a fost comunicat acest lucru, dar este puțin probabil să ajungem în această situație în contextul în care mașina a fost îngreunată cu mai multe elemente pentru rigidizare.

Taxa de pod de la Feteşti şi Giurgeni ar putea fi desfiinţată

Dacă un Fiat 500 Spiaggina este prea mult pentru voi, italienii au pregătit încă o ediție specială, numită 500 Spiaggina 58, care va fi oferită în doar 1.958 unități. Evident, vorbim despre o referință la anul lansării.

În plus față de un Fiat 500 C obișnuit, modelul 500 Spiaggina 58 are o vopsea albastru Volare și un plafon textil vopsit într-o culoare care imită fildeșul. Capacele oglinzilor laterale sunt cromate, iar jantele de 16 inch cu design retro completează aspectul deosebit. Tot la exterior găsim și logo-ul Spiaggina, nu doar pe cel Fiat.

STUDIU: Accidentele cu SUV-uri ucid mai mulți pietoni

Interiorul acestui model este finisat în două culori și vine standard cu un ecran multimedia de șapte inchi, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Lista de dotări standard include senzori de parcare spate, senzori de lumină și senzori de ploaie, printre altele.

Adaugă un comentariu