Producția supercarului Ford GT va fi suplimentată cu 350 de unități

Americanii de la Ford au anunțat că modelul Ford GT va avea producția suplimentată cu încă 350 de bucăți. Oficialii constructorului american au înregistrat peste 6.500 de cereri pentru supercarul care avea planificată o producție de doar 1.000 de exemplare.

Citește și:

Prima parcare Park&Ride din București

Vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Șeful Volkswagen: Producătorii germani au șanse 50/50 să rămână în top

EuroNCAP: Nicio mașină vândută astăzi nu are capacități de conducere autonomă

Motosport: România a surclasat Germania și Spania

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

 

Procesul de comandă pentru noul Ford GT va reîncepe în Noiembrie și va dura o lună. Ford le va oferi încă o șansă fanilor care au portofelele suficient de groase. Tot în același comunicat de presă, oficialii brandului american au declarat că vor oferi o nouă versiune, Heritage Edition.

Versiunea limitată va fi vopsită în culorile purtate de modele clasice Ford GT40, pentru a celebra 50 de ani de la prima victorie a cursei de anduranță de la Le Mans 24hr.

Hermann Salenbauch, director general Ford Performance a declarat următoarele: Cererile de comandă înregistrate pentru Ford GT au fost fără precedent, de aproape șase la unu' și a completat cu 'prin extinderea producției cu încă 350 de unități, avem de gând să menținem exclusivitatea modelului, dar și de a oferi încă o șansă clienților care își doresc cu adevărat un exemplar'

Până la această dată, s-au livrat 80 de exemplare ale lui Ford GT în Europa. Interesant este că modelul se află și în configuratorul Ford România.

Producția modelului a început în luna Decembrie 2017, la aproximativ doi ani după lansarea care a avut loc în Detroit. Supercarul se laudă cu un motor Ecoboost V6 de 3.5 litri care dezvoltă o putere de 647 CP și un cuplu maxim de 745 Nm (disponibil la 5.900 rpm). Viteza maximă este de 347 km/h.

Ford GT se fabrică în cadrul companiei Multimatic din Ontario, Canada. Tot acolo se fabrică și exemplarele GTE, special pregătite pentru cursa de la Le Mans.

Fabrica din Ontario are o producție programată de 250 de unități Ford GT pe an. Doar primele 500 de unități au fost livrate în întreaga lume.

Adaugă un comentariu