Ford Mustang atinge borna de 10 milioane

Ford Mustang atinge un prag important în istoria sa de 54 de ani. Modelul american a trecut de borna de 10 milioane de unități vândute.

Ford Mustang este cel mai bine vândut model sport din lume

Cum arăta primul Ford Mustang și de unde i se trage numele

Mustang atinge acest prag cu un exemplar vândut în nuanța Wimbledon White, aceeași folosită de primul exemplar de serie construit. Exemplarul aniversar este un Mustang GT, echipat cu un motor V8, fabricat la uzina din Dearborn, Michigan. În aceeași uzină a fost produs și primul Mustang, iar asta nu este o coincidență, ci o decizie legată de planificarea în producție a celor de la Ford.

Anul 2015 a adus lansarea lui Mustang pe piața din Europa, iar Ovalul Albastru a depășit pragul de 38.000 de unități vândute pe acest continent în acest timp. În clasa sa, Mustang este cel mai bine vândut model pe piețele din Germania, Franța, Suedia, Belgia și Marea Britanie.

Ford Mustang facelift – Un pic mai înțepător

Ford Mustang – Întâlnire cu istoria

Ford se mândrește și cu faptul că Mustang este mai bine vândut decât Porsche 911 pe 13 piețe din Europa, dar este o diferență de preț considerabilă între cele două modele, care știrbește din bucuria acestui rezultat. Cel mai ieftin Porsche 911 pleacă de la 103.000 de euro în România, în timp ce un Ford Mustang pornește de la 38.800 de euro cu TVA inclus.

În orice caz, Ford Mustang nu este gândit pentru a fi competitorul lui Porsche 911, ci pentru a atrage clienți din segmentul hot hatch-urilor și din clasa superioară. Pe lângă aceștia, Ford vrea să le ofere visul american și celor care au visat dintotdeauna să dețină un Mustang, dar nu au vrut să se complice cu un import de pe piața gri.

Mustangul lui Ken Block are de astăzi 1.400 CP

Muscle car-uri în teste de siguranță. Cum se comportă vehiculele iconice ale Americii

Lansarea lui Mustang în Europa a fost precedată de un record de precomenzi pe internet pentru acest model, iar rezultatele au fost surprinzătoare la vremea respectivă până și pentru oficialii Ovalului Albastru. Anul 2018 ne-a adus o variantă specială a lui Mustang, Bullitt, care celebrează 50 de ani de la filmul omonim lansat de Warner Bros.

Test de consum cu Ford Mustang. 1.249 de kilometri cu un singur plin

Cel mai puternic V8 pentru Seria 8 a intrat în producție

Adaugă un comentariu