Gala Campionilor FRAS 2018: Ultimul eveniment al anului în motorsportul național

Gala Campionilor FRAS s-a desfășurat în acest an la Timișoara și a marcat închiderea sezonului competițional 2018.

Acest an a fost bogat pentru sportul cu motor din România, deoarece s-au derulat peste 100 de competiții în 13 discipline, în cadrul cărora au participat peste 1.200 de sportivi licențiați. Peste 700 dintre aceștia, alături de președinți de cluburi, mecanic și arbitri s-au prezentat la Gala Campionilor FRAS 2018.

Citește și…

Skoda Kodiaq RS debutează în România 

Accidentele rutiere ucid 1.35 milioane de oameni pe an

Nici Mercedes-Benz nu s-a gândit la asta! Ford patentează centurile încălzite

Pericol pentru circulație: podul peste Argeș de la Adunatii Copaceni

Un record inedit în SUA: 1.6 milioane de kilometri cu un Hyundai Elantra

Skoda Scala se prezintă: Înlocuitorul lui Rapid e gata de debut

Second-hand | Mazda CX-5 de la 12.000 de euro: Tinerețe fără bătrânețe

Cele mai frecvente motive pentru care autoturismul tău refuză să pornească

 

Aproape un sfert din competițiile menționate au avut și participare internațională, ceea ce marchează un hotar important și pentru țară, nu doar pentru sportivii care au participat în respectivele competiții.

Cel mai tânăr sportiv premiat la Gala Campionilor FRAS 2018 a fost Dragoș Budei. El are doar patru ani și jumătate și concurează la karting. La polul opus, cel mai în etate concurent premiat în acest an este Petru Constantinescu, care se bucură de titlul de campion național la raliuri istorice, clasa I3.

În 2018, cele două discipline regină ale sportului cu motor național au avut doi campioni naționali absoluți. La CNRD, Simone Tempestini a devenit campion național absolut la raliuri pentru cea de-a treia oară din cariera sa. Pilotul de origine italiană este cetățean român și aleargă și în WRC, iar anul acesta l-a avut alături pe copilotul Sergiu Itu, care a devenit pentru prima dată campion național absolut.

În CNVC 2018, titlul de campion național absolut i-a revenit lui Andrei Dumitrescu. El este nepotul celebrului Marin Dumitrescu. Sorin Ghișoi a devenit cel mai 'ecologic' pilot, deoarece este primul care a adus la start un automobil electric. Ghișoi a participat la etapele de Viteză în Coastă în postura de forlighter cu un Volkswagen Golf electric, pregătit special pentru competiții cu sprijinul Kaufland România. Compania a primit o distincție specială la Timișoara pentru implicarea as în sportul cu motor.

Adrian Grigore, pilotul partener al Auto Bild România, a încheiat sezonul competițional 2018 cu locul trei la clasa trei CNRD. Echipa din care face parte, Prorally Team Brașov, a încheiat sezonul pe locul trei în clasamentul echipelor. La finalul sezonului competițional, pilotul bucureștean a demarat proiectul Ora de Educație Rutieră, susținut și de revista Auto Bild România.

Adaugă un comentariu