Mașinile Google Street View revin în România, înarmate cu o nouă tehnologie

Luna aceasta, cinci mașini Google Street View vor sosi în România pentru a actualiza fotografiile la 360 de grade realizate în trecut pe șoselele noastre. Cei de la Google vin echipați cu cea mai nouă versiune a dispozitivului Trekker, ce permite imortalizarea spațiilor în care autoturismele nu au acces.

În perioada iunie-septembrie 2019, cinci mașini Google Street View vor explora drumurile României pentru a actualiza fotografiile din baza de date a aplicației. Autoturismele vor călători în toate marile orașe ale tuturor județelor țării, în încercarea de a acoperi exhaustiv teritoriul nostru.

Această misiune presupune și realizarea de fotografii la 360 de grade în zonele unde mașinile nu au acces, precum parcuri sau drumuri pietonale. În acest scop, cei de la Google vin înarmați cu cel mai nou model de Trekker, dispozitiv montat sub formă de rucsac în spatele unui operator. Aparatul pozează din toate unghiurile în timp real, pe măsură ce utilizatorul se deplasează pe jos.

Cele cinci mașini Google Street View vor explora toate străzile marilor orașe din România în perioada iunie-septembrie 2019, însă un orar precis al deplasărilor nu a fost stabilit deocamdată. Odată finalizat, calendarul călătoriilor va putea fi consultat la acest link.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Google Street View este o funcție inclusă în meniul aplicației Google Maps, prin care internauții pot străbate virtual întregi state. Aceștia au o perspectivă de 360 de grade asupra fiecărui spațiu imortalizat, ceea ce poate fi extrem de util atunci când vor să identifice o clădire anume.

Printr-o actualizare recentă, Google Maps a introdus o funcție pe care șoferii o așteptau de ani întregi. Este vorba despre o opțiune preluată de la aplicația Waze, esențială în timpul deplasărilor cu mașina.

 

Sursa foto: Matt McGee, via carimcgee.com

Adaugă un comentariu