Lynk&Co 03 Cyan Concept: 528 de cai din China

Chinezii de la Lynk&Co au publicat o galerie foto a noului lor prototip, 03 Cyan Concept.

Deși termenul Concept este integrat în numele său, 03 Cyan Concept va deveni o mașină de stradă. Cei de la Lynk&Co au făcut deja o versiune pentru campionatul mondial de turisme, WTCR, dar aceasta va avea și o omoloagă performantă care este destinată circulației pe drumurile publice.

Iar cu cei 528 de cai-putere din dotare, nu se va face de rușine nici pe circuit, chiar și în varianta de stradă. Motorul său 2.0 turbo este inspirat din cel de competiție, așa cum este și transmisia secvențială cu șase trepte cu care face pereche.

Citește și:

Taxa auto – Când intră în vigoare și cine trebuie să o plătească?

Noi reguli pentru transportul în comun: călătorii „urât mirositori vor fi amendați

Salonul Auto de la Geneva 2019 – Cele mai spectaculoase mașini

Cel mai bun vânzător de mașini din lume

Rabla Plus 2019 – Până când trebuie depuse cererile de înscriere în program

Primul serviciu românesc de car sharing între persoane fizice

Lynk&Co 03 Cyan Concept poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4.4 secunde și accelerația de la zero la 200 km/h necesită doar zece secunde. Viteza maximă constructivă este de 300 km/h. Un amănunt interesant este faptul că puterea este livrată doar la roțile din față, iar pentru asta este utilizat un diferențial cu alunecare limitată tip multi-placă. Acesta trebuie să gestioneze un cuplu maxim de 504 Nm, pe lângă cei 528 CP. Apropo de asta, puterea maximă este atinsă la 7.800 rpm, în timp ce cuplul maxim este livrat între 4.500 și 7.000 rpm.

Această berlină cu tracțiune față are potențialul de a deveni cea mai rapidă mașină cu două roți motrice din lume, încadrată desigur în clasa corespunzătoare – FWD. Cei de la Cyan Racing au specificat că o vor duce pentru teste la ‘cel mai legendar circuit din lume’, ceea ce ne face să credem că urmează un nou record pe Nurburging. Însă, mai avem de așteptat până când se va întâmpla asta, mai ales că nu este încă în producția de serie.

Chiar și așa, cei de la Lynk&Co ar putea avea un model care să atragă mulți potențiali clienți în showroom-uri, indiferent că aceste persoane ar putea să nu cumpere modelul de serie care va fi derivat din prototipul 03 Cyan Racing Concept.

Adaugă un comentariu