Cea mai mare flotă de mașini BMW hibride plug-in livrată în România

Cea mai mare flotă de mașini BMW cu sistem de propulsie hibrid din țară a fost livrată în acest an.

Pe lângă faptul că este cea mai mare flotă de mașini BMW hibride, aceasta este și cea mai mare flotă de vehicule hibride plug-in achiziționată de o companie din România și livrată până acum în țara noastră.

Citește și:

Dezastru la EuroNCAP: O stea pentru Jeep Wrangler și zero pentru Fiat Punto

Cifrele oficiale pentru Kia e-Niro erau eronate

Volkswagen renunță la motoarele cu ardere internă

Programul Rabla s-a încheiat

Kia Soul aduce schimbări majore

Craiova-Pitești – drum expres

Jeep Gladiator: Fratele pick-up al lui Wrangler!

Tot ce îți trebuie pentru a rula în siguranță pe drumurile României

Cum îți poți moderniza mașina

Ora de Educație Rutieră

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

 

Flota este compusă exclusiv din modele hibride plug-in BMW și a avut un preț de aproximativ 700.000 de euro. Clientul este grupul de companii Teaha, iar cele zece mașini hibride plug-in se deservesc de patru prize pentru încarcare instalate la sediul companiei.

Auto Bild România a discutat cu Teo Teaha, directorul general al grupului de firme Teaha, despre noua achiziție a companiei și despre cum este viața cu cea mai mare flotă de mașini hibride plug-in din România.

Vehiculele în cauză sunt un BMW 740Le xDrive, un BMW X5 xDrive40e, un BMW Seria 5 în versiunea 530e și șapte modele BMW Seria 2 Active Tourer 225xi. Așa cum am precizat deja, toate aceste vehiculele sunt încărcate la priză și directorul general al companiei ne-a explicat că fiecare dintre acestea pleacă de la firmă cu bateriile încărcate în fiecare seară, în ciuda faptului că sunt folosite doar patru prize pentru încărcarea acestora.

Menționăm că durează trei ore și jumătate încărcarea unui asemenea acumulator de la zero cu BMW i Wallbox Connect, deci un singur om responsabil de flotă ar putea fără probleme să se ocupe de gestionarea încărcării în timp ce angajații care conduc vehiculele respective își pot face treaba la birou fără a fi întrerupți de acest proces.

Flota de automobile hibride plug-in BMW înlocuiește o altă flotă de modele hibride. Mai precis, cele șapte BMW Seria 2 Active Tourer 225xi vin în locul mai multor modele Toyota Prius achiziționate second-hand în anii 2011 și 2012.

Teo Teaha afirmă că acestea deja au început să ofere beneficii în materie de reducere a consumului de carburant, un element important având în vedere că rulajul mediu al fiecărui vehicul din flotă este estimat 20.000 de kilometri pe an.

În măsura în care șoferii acestor vehicule vor aborda un stil de conducere temperat, așa cum ne-a mărturisit Teo Teaha că vine natural odată ce conduci un automobil cu sistem de propulsie alternativ, compania are ocazia să facă și mai mari reduceri ale consumului de carburant. Un mare plus din acest punct de vedere este posibilitatea încărcării acumulatorilor de la priză, ceea ce lipsea de la vechile modele Prius din flotă.

Teo Teaha a trecut de la un automobil Lexus LS600h la BMW 740Le xDrive, alături de care a obținut o scădere a consumului cu trei litri la sută. Deoarece încarcă în fiecare zi acumulatorul sistemului hibrid de la priză, a reușit să mențină un consum de sub patru litri la sută cu acest vehicul.

În viitor, compania condusă de Teo Teaha așteaptă împrospătarea flotei cu viitorul BMW X3 electric, alături de următorul X5 hibrid plug-in și noua generație a lui Seria 3 în varianta hibridă plug-in. Totodată, Teo Teaha și-a exprimat deja interesul pentru un eventual X7 hibrid plug-in, dar nu are în plan trecerea la o flotă 100% electrică din motive legate de infrastructura actuală a punctelor de încărcare pentru aceste vehicule și din pricina timpului necesar încărcării complete a unui model electric în raport cu distanțele pe care au nevoie să le parcurgă unii angajați cu vehiculele companiei.

Așteptăm cu interes să vedem noi flote de vehicule hibride plug-in și electrice în rândul companiilor românești și suntem deschiși la discuții cu alți proprietari de asemenea automobile.

Adaugă un comentariu