Honda lansează cea mai rapidă mașină de tuns iarba, cu o viteză maximă de 240 km/h

Honda plănuiește să doboare recordul mondial de viteză pe segmentul mașinilor de tuns iarba, capitol la care a mai fost cândva lider absolut. Constructorul japonez testează momentan o mașină de tuns iarba capabilă să atingă o viteză de până la 240 km/h, ceva nemaînâlnit până acum la această categorie de vehicule.

În 2014, Honda lansa Mean Mower, un tractor de tuns gazonul care se putea deplasa cu până la 209 km/h. Timp de doi ani, aceasta a fost recunoscută de Guinness World Records drept cea mai rapidă mașină de tuns iarba din lume.

Doi ani s-a bucurat Honda de acest titlu, până când o echipă de norvegieni a adăugat un motor V8 de tip LS unui tractor marca VIKING-Stihl. Invenția lor putea circula cu o viteză maximă de 215.6 km/h, detronând astfel constructorul auto nipon.

Honda Mean Mower 2.0, cea mai rapidă mașină de tuns iarba din istorie

Acum, Honda vrea cu orice preț să revină pe locul 1 mondial. Dave Hodgetts, director general al Honda UK, anunță că firma sa este pe punctul de a lansa pe gazon un nou monstru revoluționar: „De data aceasta, am schimbat considerabil standardele jocului pentru a construi un exemplar incredibil de inginerie adevărată, folosind tehnici avansate de design și producție și o gândire ingenioasă pentru a spori performanța și puterea, dar a păstra aspectul mașinăriei. Acum suntem în stadiul de testare și totul arată bine. Suntem încrezători că vom atinge o viteză maximă de peste 240 km/h‘, a afirmat optimist directorul Honda.

 

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Dincolo de obiectivul de a arăta că se poate, noua variantă a lui Honda Mean Mower nu sună tocmai practic. Un grădinar ar putea alege să se deplaseze așa repede doar pentru a tunde iarba unei întregi păduri. Performanța promisă este comparabilă cu cea a trenului de mare viteză anunțat pe linia București-Budapesta, de către Ministrul de Externe al Ungariei.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/HondaVideo

Adaugă un comentariu