Elon Musk anunță mașina fără volan și fără pedale. Când va fi lansată?

Elon Musk, fondatorul și directorul Tesla, anunță că mașina fără volan și fără pedale nu este o previziune SF, ci viitorul inevitabil al industriei auto. Antreprenorul chiar a prezentat un concept vizual al acestui vehicul și a anunțat când îl va lansa pe piață.

Săptămâna trecută, Tesla a organizat așa-numita ‘Zi a Autonomiei’, un eveniment prin care constructorul auto le-a prezentat investitorilor planurile sale de viitor. Cea mai interesantă promisiue făcută de Elon Musk, cu această ocazie, este mașina fără volan și fără pedale, un vehicul care împinge la maximum conceptul de autonomie.

Deși, în momentul de față, Tesla dezvoltă vehicule electrice obișnuite care capătă treptat autonomie prin actualizări de software, fondatorul și directorul companiei anunță că în curând va face un salt gigantic în această direcție: va elimina complet volanul din dotarea autoturismelor sale, în maximum doi ani.

Elon Musk este ferm convins că aceasta este direcția în care va evolua întreaga industrie auto, mai devreme sau mai târziu: „Probabilitatea ca volanul să fie eliminat este de 100%. Consumatorii vor cere acest lucru‘, a declarat antreprenorul în timpul prezentării.

În cadrul aceluiași eveniment, Tesla a prezentat și un concept grafic al viitoarei mașini fără volan, pe care îl puteți vedea în fotografia de la începutul articolului.

Mașina fără volan și fără pedale este doar una dintre promisiunile extravagante făcute de Elon Musk în ultima perioadă. Recent, directorul Tesla s-a declarat 70% sigur că se va muta permanent pe planeta Marte, în viitorul apropiat.

 

Citește și:

Dacă îți vinzi mașina, autoritățile îți vor înapoia o parte din banii plătiți pe rovinietă

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?

Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

Cu altă ocazie, Musk ne-a asigurat că vom putea dormi liniștiți la volan încă din 2020, grație tehnologiei autonome din dotarea mașinilor Tesla.

Tot 2020 este anul în care antreprenorul intenționează să lanseze prima mașină zburătoare, un Tesla Roadster despre care spune că va circula prin aer într-un mod asemănător cu celebrul DeLorean din filmele „Back to the Future’.

În continuare, să urmărim o demonstrație concretă a tehnologiei autonome din dotarea mașinilor Tesla, să vedem cât de bine se descurcă în momentul de față:

 

Sursa foto: Tesla, via electrek.co

Adaugă un comentariu