Multivan TH2 – Un Transporter pentru circuit

Ce se întâmplă atunci când pui laolaltă un Porsche 911 Turbo și un Volkswagen Multivan T5? Asta s-au întrebat și nemții de la compania de tuning TH Automobile. Atelierul, localizat în Berlin, este specializat în transformarea dubelor VW în Multivan TH2 cu inimă de Porsche.

Citește și…

Perioada de rambursare a banilor pentru taxa auto va fi prelungită

Rețeaua de tuneluri a lui Elon Musk va funcționa cu mașini electrice

Primăria Capitalei are de gând să ridice mașinile parcate neregulamentar

Noile versiuni Porsche 718 Cayman T și 718 Boxster T

Introducerea noii taxe auto va fi amânată pe termen nelimitat

Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică

Skoda Kodiaq RS debutează în România 

Accidentele rutiere ucid 1.35 milioane de oameni pe an

Skoda Scala se prezintă: Înlocuitorul lui Rapid e gata de debut

Cele mai frecvente motive pentru care autoturismul tău refuză să pornească

 

În cazul în care v-am atras atenția, ar trebui să spunem de la început că un astfel de exemplar a fost scos la vânzare. Autoturismul modificat este listat la prețul de 139.800 de euro, dar avem informația că producția a costat în jur de 250.000 de euro, deci poate fi considerat chiar un chilipir'.

Exteriorul lui Multivan TH2 nu diferă cu mult de aspectul unui Transporter obișnuit. Avem jante de 19 inchi cu anvelope 245/40R19 pe față și 285/40R19 pe spate, iar toate siglele de pe mașină au fost scoase.

Elementele de performanță de la exterior trădează faptul că aceasta nu este o dubă oarecare. Aici putem exemplifica evacuarea dublă montată central și frânele Brembo cu discuri ce măsoară 370 mm pe față și 365 de mm pe spate. De asemenea, Multivan TH2 beneficiază și de o suspensie sport ajustabilă pe înălțime.

Lucrurile se schimbă la interior unde suntem întâmpinați de mai multe componente ale mașinii donatoare. Volanul a fost schimbat cu cel de la 911, iar ceasurile de bord s-au potrivit perfect în locul celor vechi ale lui T5.

De asemenea, scaunele din față au fost schimbate cu cele de la Porsche, iar materialele de la interior au primit un plus de rafinament.

Partea cea mai interesantă este reprezentată de motorul boxer turbo de 3,6 litri, care este așezat deasupra punții din spate, pe care o și antrenează. Propulsorul dispune și de un sistem turbo împrumutat de pe un 911 GT2, astfel, ajungând la o putere de 580 CP. Suficient pentru a permite dubei să ajungă la o viteză maximă de 285 km/h.

În cazul în care nu sunteți deja hotărâți să cumpărați această creație, vă mai spunem că Multivan TH2 împrumută cutia manuală cu șase rapoarte de la Porsche 991 Turbo generația 997, dar și pedalierul sport. Pentru a păstra tema Porsche până la capăt, nemții au mutat contactul pe stânga.

Adaugă un comentariu