Noua generație Audi TT, sub semnul întrebării. Modelul ar putea trece prin schimbări majore

Din cauza vânzărilor dezamăgitoare ale lui Audi TT, conducerea companiei germane este indecisă cu privire la noua generație a acestui model. Directorul Audi, Bram Schot, a anunțat o serie de schimbări radicale ce ar putea asigura continuitate mașinii, însă este la fel de posibil ca nemții să abandoneze complet proiectul, din rațiuni financiare.

Bram Schot, directorul general al Audi, a recunoscut că vânzările slabe din ultima perioadă în segmentul sport nu sunt încurajatoare pentru lansarea unei noi generații TT. Cel puțin, nu în versiunea coupé cu două uși.

„Pregătesc ceva care ar putea înlocui TT-ul și ar putea deveni un TT al viitorului – cred că există un viitor pentru acest simbol’, spune Schot. „Mă doare inima când mă întrebați dacă TT va mai exista, dar revin asupra ideii că trebuie să găsim un mod de a finanța dezvoltarea ulterioară’.

Situația este cu atât mai complicată, cu cât constructorul neamț intenționează să își îndrepte atenția cât mai mult către mașini electrice. Planul Audi este de a lansa 20 de modele ecologice până în 2025, cel târziu.

 

Citește și:

Probabil cel mai absurd hibrid pe care îl vom vedea vreodată

Cutie manuală versus automată: Care este cea mai bună opțiune?

Break versus SUV: Care este cea mai bună alegere pentru tine?

Cum să reduci costurile cu reparațiile mașinii?

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Bucureștenii vor plăti impozite mai mari

 

O primă soluție pentru salvarea modelului este ca următoarea sa generație să fie 100% electrică. Totuși, presa internațională scrie că producătorul german va opta, cel mai probabil, pentru altă transformare: Audi TT ar urma să devină un coupé cu patru portiere și hayon, adresându-se astfel unui public mai larg, axat pe practicism.

În momentul de față, nimic nu este cert cu privire la destinul celebrului autoturism. Indiferent în ce direcție va merge constructorul din Ingolstadt, este clar că cei din conducere își doresc să mențină în portofoliul Audi acest simbol auto. Chiar dacă acest lucru presupune să îl modifice radical.

Adaugă un comentariu