Înlocuitorul lui Rapid va purta denumirea de Skoda Scala

Skoda Scala este succesorul lui Rapid și, spre deosebire de acesta, va fi oferit doar într-o versiune hatchback. Rivalul lui Volkswagen Golf, Opel Astra și Ford Focus va fi dezvăluit până la sfârșitul anului.

Citește și:

Neatenția la volan e sport național

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

Mercedes-Benz C300de: consum mixt de doar 1.6 l/100 km

Tesla Model 3 este cea mai sigură mașină din lume

 

Denumirea de 'Scala' este inspirată de cuvântul latin cu același nume care înseamnă scară sau treaptă și simbolizează dezvoltarea pe care a avut-o Skoda în ultimii ani. Oficialii mărcii susțin că acest nou model Skoda va crește substanțial profitul companiei.

Directorul general Skoda Auto, Bernhard Maier, a declarat următoarele: 'cu noul model Skoda Scala, vom scrie un nou capitol pentru clasa compactă. Este un proiect dezvoltat pentru a seta noi standarde în domeniul tehnologiei, designului, dar și a siguranței în acest segment'.

Noul model al constructorului ceh va reprezenta o evoluție a designului. Scala va fi primul model Skoda care nu va avea sigla brandului pe spate, ci va avea numele Skoda scris în mijlocul hayonului.

Skoda Scala este dezvoltată pe platforma A0 MQB, ceea ce înseamnă că modelul în cinci uși va avea un interior spațios, dar un volum exterior compact.

Producătorul din Mlada Boleslav a anticipat noul model după ce a prezentat conceptul Vision RS la Salonul Auto de la Paris. Este de așteptat ca noul model să preia o serie de elemente de design, atât la interior cât și la exterior de la concept.

Oficialii brandului au declarat că Skoda Scala va oferi o serie de tehnologii care sunt disponibile numai în segmentele premium. De asemenea, noul model va concura direct cu Volkswagen Golf și va avea rolul de a se diferenția ca identitate de Skoda Octavia comparativ cu Rapid.

Adaugă un comentariu