Parteneriat BMW-Mercedes: Seria 1 și Clasa A ar putea fi dezvoltate pe aceeași platformă

Presa germană anunță un posibil parteneriat între BMW și Daimler AG, care deține – printre altele – Mercedes-Benz. Colaborarea ar putea presupune dezvoltarea generațiilor viitoare Seria 1 și Clasa A pe o platformă comună, măsură extrem de avantajoasă financiar pentru cei doi producători.

Publicația Handelsblatt scrie că BMW și Mercedes-Benz analizează posibilitatea de a-și uni forțele pentru a economisi miliarde de Euro. Parteneriatul ar presupune dezvoltarea pe aceeași platformă a modelelor compacte Seria 1 și Clasa A, începând din 2025, dar și un schimb de experiență în ceea ce privește tehnologia autonomă. De asemenea, cei doi constructori ar urma să folosească aceleași tipuri de bateriile pentru mașini electrice.

 

Citește și…

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

Chinezii atacă segmentul SUV coupé

Boxele acestei mașini se aud de la 5 km distanță

Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză

De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Românii nu învață pentru examenul auto

 

Cu toate acestea, nimic nu este încă bătut în cuie. Potrivit informațiilor obținute de jurnaliștii nemți, inginerii BMW și Mercedes-Benz s-ar opune colaborării. În general, este posibil ca rivalitatea clasică dintre cei doi constructori să afecteze proiectul.

Din punct de vedere economic, parteneriatul ar fi extrem de avantajos pentru ambele tabere. Construirea modelelor compacte pe un șasiu comun ar tăia miliarde de Euro din costurile de dezvoltare, iar colaborarea pe partea de tehnologie autonomă le-ar putea conferi un avantaj major față de competitori.

Vestea vine la o săptămână după ce Ford și Volkswagen au anunțat un parteneriat strategic similar. Într-o conferință de presă comună organizată la Salonul Auto din Detroit, reprezentanți ai celor două companii au dezvăluit că vor colabora pentru vehicule comerciale și pentru dezvoltarea tehnologiei mașinilor electrice și autonome. Ca urmare a pactului, Ford Ranger și VW Amarok ar putea fi construite pe aceeași platformă, în viitorul apropiat.

Adaugă un comentariu