Parteneriat istoric: BMW și Daimler vor să revoluționeze mobilitatea urbană

Conștienți de nevoia crescândă de mobilitate a clienților, Reprezentanții BMW Group și Daimler AG au anunțat o colaborare istorică prin care speră să revoluționeze acest domeniu. Joint venture-ul va furniza servicii multimodale, de ride-hailing sau de parcare, pentru a rivaliza cu jucători deja consacrați pe piață, precum Uber.

Un miliard de Euro au anunțat cei doi giganți auto că vor investi în platforma comună. Activitatea acesteia se va desfășura în cinci direcții complementare: Reach Now (servicii multimodale), Charge Now (stații de încărcare a mașinilor electrice), Free Now (taxi ride-hailing), Park Now (parcare) și Share Now (car-sharing).

BMW și Daimler anunțaseră încă din aprilie 2018 că serviciile lor de ride sharing, DriveNow și Car2Go, vor fuziona într-o aplicație unică, dar colaborarea respectivă este amplasată acum într-un context mult mai larg. Practic, activitatea constructorilor auto se va concentra tot mai mult pe utilizarea la comun a autoturismelor, ceea ce pare a fi viitorul mobilității urbane.

 

Citește și:

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Accident grav: Un Tesla Model X a intrat într-un copac, apoi a luat foc

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

 

Cele cinci direcții mai sus menționate vor alcătui un singur portofoliu de servicii de mobilitate. Potrivit lui Harald Krüger, directorul consiliului de conducere al BMW, citat de hotnews.ro, proiectul comun „va include o flotă de mașini electrice și autonome care se încarcă și parchează autonom, interconectându-se cu alte modalități de transport‘.

BMW și Daimler țintesc astfel să-și maximizeze șansele de succes într-o piață competitivă aflată în plină dezvoltare, în același timp împărțindu-și investițiile. Când costurile se ridică la suma de 1 miliard de Euro, este într-adevăr înțelept să colaborezi cu un alt nume greu din industrie.

Altă investiție anunțată recent de Daimler vizează uzina de la Sebeș: constructorul din Stuttgart și-a extins producția de cutii de viteze destinate automobilelor Mercedes-Benz.

Adaugă un comentariu