Porsche 911 GT2 RS MR stabilește un nou record pe Nürburgring

Porsche 911 GT2 RS MR este deținătorul unui nou record pe cel mai dificil circuit din lume, Nürburgring Nordschleife.

Noul record vine ca o replică la rezultatele celor de la Lamborghini pe ‘Iadul Verde’, după ce Porsche le-a doborât recordul în 2017 și marca italiană a venit cu un timp și mai bun în 2018. Spre deosebire de reușitele anterioare, Porsche a venit cu mașină modificată de data aceasta, însă ea poate fi încadrată în continuare la categoria ‘vehicule cu drept de circulație pe drumurile publice’.

Citește și:

Se scumpește RCA!

Modificare majoră în programul Prima Mașină

Informații proaspete despre noua taxă auto

Mașini electrice fabricate în Bulgaria!

România: Câți șoferi au rămas fără carnet din cauza alcoolului

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Cel mai rezistent cric?

BMW lansează un sistem de verificare online pentru mașinile rulate

 

Mai precis, Porsche a apelat de la specialiștii del a Manthey-Racing pentru a modifica un 911 GT2 RS, vechiul deținător al recordului pentru marca din Zuffenhausen. Îmbunătățirile aplicate i-au adus un timp mai bun cu șapte secunde față de versiunea standard. Desigur, tot cu pilotul Lars Kern la bord, unul dintre piloții de teste pe care Porsche îi are angajați la departamentul de dezvoltare, totodată fiind și cel responsabil de vechiul record stabilit cu 911 GT2 RS.

În mod interesant, modificările aplicate de Manthey-Racing nu au fost dezvăluite, însă știm că au fost schimbate mai multe setări ale suspensiei și ale altor elemente pentru a-l face pe acest model mai potrivit pentru Nürburgring. Rămâne de văzut dacă va fi comercializat un pachet special pentru 911 GT2 RS în urma acestei colaborări sau dacă acest model va rămâne unicat.

Noul timp record pe Nürburgring stabilit de Porsche 911 GT2 RS MR este de șase minute și 40.33 secunde. Acesta îl face cu mai bine de patru secunde mai rapid decât Lamborghini Aventador Superveloce Jota, dar și mai rapid decât McLaren P1 LM și Nio EP9.

Adaugă un comentariu