Primul accident cauzat de provocarea „Bird Box”: Șoferița conducea cu ochii acoperiți

Filmul „Bird Box’, lansat pe Netflix la finalul anului trecut, a provocat o adevărată manie în rândul spectatorilor cu permis de conducere. O scenă în care personajele conduc orbește, orientându-se doar cu ajutorul senzorilor mașinii, a dat naștere așa-numitei „provocări Bird Box’: șoferii își acoperă ochii și se urcă la volan, încercând să vadă cât de departe pot ajunge astfel. Deloc surprinzător, competiția absurdă a provocat săptămâna trecută un prim accident rutier.

S-a întâmplat lunea trecută în Layton, un oraș al statului american Utah. Vinovată este o șoferiță de 17 ani, care conducea în compania unui pasager de 16 ani. Conform Poliției Locale, fata circula pe o alee de la periferia orașului când, dintr-odată, și-a coborât fesul peste ochi. În scurt timp a ajuns pe contrasens, ciocnindu-se de un alt vehicul care circula regulamentar.

 

Citește și…

Dacia se pregătește să lanseze mașina electrică pentru toate buzunarele

Cod Rutier 2019. Ce vei păți dacă ești prins butonând telefonul la volan

Impozit auto 2019: cât trebuie să plătim și care este termenul-limită

Toyota Guardian este sistemul de siguranță care nu te lasă să faci accident

Tinerii din medii defavorizate pot urma gratuit școala de șoferi

Lamborghini Huracán EVO: Nu e doar un simplu facelift

Producție record pentru Duster: 2018 a fost un an bun pentru Uzina Dacia de la Mioveni

Găsite într-o hală din Bulgaria: 11 BMW Seria 5 E34 cu zero kilometri

 

În urma coliziunii, mașina tinerei s-a oprit într-un stâlp de pe marginea drumului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Polițiștii au confirmat că șoferița încerca să îndeplinească provocarea „Bird Box’, iar acum este cercetată pentru conducere imprudentă.

Bird Box Challenge while driving…predictable result. This happened on Monday as a result of the driver covering her eyes while driving on Layton Parkway. Luckily no injuries.

Publicată de Layton City Police Department pe Vineri, 11 ianuarie 2019

„Bird Box’ spune povestea unei lumi postapocaliptice în care oamenii sunt nevoiți să se deplaseze legați la ochi. Printre ei bântuie creaturi misterioase care le pot controla mințile dintr-o singură privire, astfel că trebuie evitat cu orice preț contactul vizual. În rolurile principale joacă Sandra Bullock, Trevante Rhodes și John Malkovich.

Văzând cât de populară devine această provocare periculoasă, reprezentanții Netflix au postat la începutul anului pe Twitter un mesaj adresat celor tentați să reproducă scena șofatului: „Nu-mi vine să cred că trebuie să spun asta, dar: VĂ ROG, NU VĂ RĂNIȚI CU ACEASTĂ PROVOCARE BIRD BOX. Nu știm cum a început și apreciem dragostea, dar Băiatul și Fata au o singură dorință pentru 2019: ca tu să nu ajungi în spital din cauza memelor’.

 

Sursa foto: Facebook/Layton City Police Department

Adaugă un comentariu