Primul metru de autostradă din Moldova, vandalizat din nou. Ce s-a întâmplat

Primul metru de autostradă din Moldova a fost vandalizat pentru a doua oară de la inaugurare. De această dată, ținta nu a fost borna kilometrică, ci cele două autoturisme avariate pe care antreprenorul Ștefan Mandachi le expusese simbolic la fața locului.

Alături de primul metru de autostradă din Moldova, realizatorul proiectului, Ștefan Mandachi, a expus două autoturisme avariate în accidente rutiere. Este vorba despre un BMW Seria 3 și o Dacia Logan. Starea deplorabilă a acestora este menită să alerteze vizitatorii cu privire la riscurile cărora se expun circulând pe drumurile românești de calitate îndoielnică.

Ideea afaceristului sucevean nu a fost apreciată de anumite persoane, care au vizitat în repetate rânduri monumentul special pentru a-l deteriora și pentru a fura orice considerau a fi de valoare.

Într-o postare pe profilul său de Facebook, Ștefan Mandachi povestește soarta celor două autoturisme: „[…] au deschis capota de la Logan și au furat carboratorul, jigleoarele și nu mai știu ce alte pompe, că nu mă pricep. Au șterpelit efectiv piesele de la motor. Ba mai mult, au forțat ușile ca să le smulgă din balamale.
[…] Mai apoi, de la BMW, alți ocnași (sau poate aceeași) au furat oglinzile și panoul cu siguranțe electrice, cablurile electrice și bara din față. Am tăcut din nou. La fel și atunci când am găsit gunoaie, doze, ambalaje, șervețele folosite în ambele mașini, tomberonizate‘.

Actele de vandalism nu se încheie aici, după cum scrie antreprenorul: „Toate roțile de la Logan furate. Evident, și roțile de la BMW furate, că altfel nu se asortau. Au jecmănit și oglinzile‘.

Primul metru de autostradă din Moldova, vandalizat din nou – Ce măsuri va lua antreprenorul

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Ștefan Mandachi este hotărât să depună plângere împotriva infractorilor și, de asemenea, solicită ajutorul colectorilor de fier vechi pentru a recupera roțile celor două mașini expuse: „Am decis ca de data asta, să-i dau pe mâna Poliției pe hoțomani. Mă mir că n-au venit cu remorca să ridice ambele mașini, măcar știau o treabă. În fotografii se văd roțile turtite. Nu ar fi putut fi duse decât la fier vechi pentru câțiva lei, așa că dacă sunt colectori de fier vechi de bună credință, dați-mi roțile înapoi (vă plătesc eu paguba) și dați informații Poliției despre tâlhari. Îmi vreau roțile ondulate înapoi!‘.

Amplasat pe marginea drumului E85, primul metru de autostradă din Moldova a fost inaugurat pe 15 martie, cu scopul de a atrage atenția autorităților asupra lipsei unei infrastructuri dezvoltate în regiunea respectivă a țării. 4.500 de Euro a investit antreprenorul Ștefan Mandachi în ridicarea monumentului, execuția propriu-zisă fiind realizată în șapte ore de 17 muncitori.

Două săptămâni mai târziu, afaceristul sucevean a descoperit că primul metru de autostradă fusese vandalizat: borna kilometrică a fost spartă printr-o lovitură de picior, iar pancartele erau dărâmate. Borna a fost reconstruită ulterior.

 

Sursa foto: facebook.com/stefanvalentinmandachi

Adaugă un comentariu