Rabla 2019 – Deja au fost acordate majoritatea tichetelor! Câte prime de casare au rămas

La doar o lună după începerea înscrierilor în Programul Rabla 2019, deja au fost acordate majoritatea tichetelor pentru cetățenii care vor să achiziționeze o mașină nouă. Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, nu au mai rămas decât 21% din primele de casare disponibile inițial.

Potrivit unui anunț publicat joia trecută pe pagina oficială a Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), majoritatea tichetelor alocate programului Rabla 2019 au fost deja acordate: „Astăzi, 16 mai 2019, mai sunt disponibile aproximativ 6.269 din cele 30.000 prime de casare pentru persoanele fizice‘.

Reamintim că cetățenii interesați de această bonificație s-au putut înscrie începând de pe 12 aprilie 2019. Autoritățile au pus la dispoziția persoanelor fizice 30.000 de tichete, ceea ce înseamnă că în aproximativ o lună au fost acordate 23.731 de prime de casare.

Termenul-limită pentru înscrierea în Rabla 2019 este 30 septembrie, dar dacă programul continuă în același ritm ca până acum, voucherele rămase se vor epuiza cu mult înainte de acea dată.

Programul Rabla 2019 – Cât valorează prima de casare?

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Bonificația standard acordată este de 6.500 de lei, dar acesteia i se pot adăuga bonusuri, în funcție de tipul autoturismului nou ce urmează a fi achiziționat. Spre exemplu, dacă beneficiarul programului alege o mașină ce emite maximum 96 grame CO2/km, statul îi va acorda 1.000 de lei în plus. Dacă viitorul vehicul are sistem hibrid (fără plug-in), primei de casare i se adaugă 1.700 de lei. Astfel, bonificația poate atinge valoarea maximă de 9.200 de lei.

În luna aprilie, reprezentanții Ministerului Mediului au anunțat că vor dubla bugetul programului Rabla 2019 de-a lungul anului, ceea ce înseamnă că – după epuizarea stocului actual – vor putea fi acordate încă 30.000 de tichete pentru cetățenii care își casează vechiul autoturism.

 

Sursa: avocatnet.ro

Adaugă un comentariu