Poliția controlează mașinile tunate și le retrage certificatele de înmatriculare

Polițiștii și inspectorii RAR au demarat o serie de controale în București, pentru a depista mașinile tunate care circulă neregulamentar. Potrivit Registrului Auto Român, în urma verificărilor din acest weekend, au fost acordate amenzi în valoare de peste 18.000 de lei și au fost retrase mai multe certificate de înmatriculare.

Inspectorii RAR și polițiștii de la Brigada Rutieră au pus ochii pe mașinile tunate care au sistemul de evacuare modificat. Numărul mare de plângeri primite în perioada recentă, de la cetățeni deranjați de zgomotul respectivelor autoturisme, a condus la demararea unor controale în Capitală.

Astfel, în acest weekend, polițiștii și inspectorii de la Registrul Auto Român au efectuat verificări spontane ale sistemelor de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, atât la mașini, cât și la motociclete. De asemenea, în fiecare caz, au fost controlate și sistemul de frânare, mecanismul de direcție și instalațiile de iluminare și semnalizare.

Reprezentanții RAR anunță, printr-o postare pe Facebook, că peste 70 de vehicule au fost controlate în acest weekend, în București. Verificările au condus la acordarea a 52 de sancțiuni contravenționale, care însumează peste 18.000 de lei, dar și la retragerea a 14 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 12 au fost aplicate pentru defecțiuni ale sistemului de evacuare a noxelor, 25 pentru alte defecțiuni tehnice, iar celelalte pentru încălcarea unor norme rutiere‘, detaliază reprezentanții RAR.

 

Citește și:

VIDEO – Polițist român, filmat în timp ce conduce cu piciorul

Mărturisirile lui James May – De ce a fost tentat să-l ucidă pe Jeremy Clarkson

Cum arată Ford Puma, al doilea SUV produs la Craiova?

Șofer de „WOLZVAGIN, invitat la Poliția Locală printr-un mesaj jenant

Țara în care 7 din 10 șoferi regretă că și-au cumpărat o mașină electrică

Claudiu Manda a rămas fără permis – Senatorul PSD circula cu 125 km/h în localitate

 

Printre vehiculele „taxate’ se numără o motocicletă căreia îi lipseau luminile de semnalizare pe față și ceasurile de bord, mașini cu sistemul de evacuare modificat și autoturisme cu părți lipsă din caroserie.

Știm că vă plac evacuările zgomotoase, dar cei care locuiesc în apropierea străzilor și bulevardelor nu sunt încântați de tobele sport‘, avertizează cei de la Registrul Auto Român, care promit că acțiunile de verificare vor continua.

Registrul Auto Român și Brigada Rutieră continuă acțiunile pentru depistarea vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau care…

Publicată de Registrul Auto Român Oficial pe Luni, 8 aprilie 2019

 

Sursa foto: pixnio.com

Adaugă un comentariu