RCA se va scumpi din iarnă dacă va fi eliminat plafonul de 25%

Noi vești proaste pentru șoferi. De data aceasta, sunt anunțate scumpiri ale RCA din iarnă.

Ce se întâmplă dacă nu plătești rovinieta? Legea se schimbă de la 1 septembrie

Vestea vine de la Asociația Societăților de Service Auto Independente, care trage un semnal de alarmă privind creșterea probabilă a tarifelor RCA din iarna lui 2018. Potrivit acestora, creșterea prețului unei polițe de răspundere civilă auto ar putea să aibă loc odată cu eliminarea plafonului de cheltuieli administrative, fixat în trecut la 25% din costul polițelor de asigurare răspundere civilă auto.

Noi informații despre viitoarea taxa auto: guvernanții vor să penalizeze proprietarii de mașini poluante

Autoritatea de Supraveghere Financiară a înființat deja un grup de lucru special pentru a efectua modificări asupra legii RCA, iar acest grup va finaliza lucrările până la sfârșitul lunii septembrie. Pe lângă posibila scumpire la RCA, este în discuție și posibilitatea de a elimina obligația impusă firmelor de asigurări de a notifica Autoritatea de Supraveghere Financiară cu 60 de zile înainte de a modifica tarifele pentru polițele de răspundere civilă auto.

Încă o schimbare la ITP: Ce pățesc cei prinși cu ITP-ul expirat

Practic, dacă această modificare ar fi făcută în lege, companiile care vând polițe de răspundere civilă auto ar putea să modifice prețul ori de câte ori doresc, fără să mai notifice ASF și fără a mai fi legate de plafonul de cheltuieli administrative fixat anterior.

Dacia nu va face un SUV mai mare decât Duster, afirmă un oficial

Amenda pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap a crescut

Programul Rabla primește bani în plus în urma rectificării bugetare

Adaugă un comentariu