Record european pentru Renault: Câte mașini electrice a vândut constructorul francez

Renault anunță că a doborât recent două recorduri: unul național și unul continental. Constructorul auto francez a depășit oficial pragul de 100.000 de mașini electrice vândute în Franța și 200.000 în Europa, fiind lider pe ambele piețe.

2018 a fost al patrulea an consecutiv în care Renault s-a poziționat pe primul loc în Europa la capitolul vânzărilor de autoturisme electrice. Potrivit reprezentanților companiei, pe continentul nostru, una din trei mașini electrice este marca Renault.

Vânzările de autoturisme ecologice ale constructorului din Boulogne-Billancourt au crescut cu 36% în 2018, față de cifrele înregistrate în urmă cu doi ani. Situația este la fel de impresionantă și la nivel național: aproximativ 57% dintre mașinile electrice care circulă în Franța sunt produse de Renault.

„Suntem mândri să anunțăm că peste 200.000 de clienți din Europa au ales Renault pentru ca mașinile electrice să devină parte din viețile lor de zi cu zi! Bineînțeles, acesta este doar un pas într-o călătorie mult mai lungă. Scopul nostru, pe care l-am anunțat clar în ultimii zece ani, este de a face mobilitatea electrică accesibilă tuturor. Ambiția grupului Renault este ca vehiculele electrice să reprezinte 10% din vânzări până în 2022′, anunță Gilles Normand, vicepreședinte senior al departamentului de vehicule electrice din cadrul Renault.

 

Citește și:

Anunțul MAI: Șoferii care fac Live-uri la volan nu vor fi sancționați în aceste zile

Polițist de la Rutieră, lovit de o mașină în timp ce dirija circulația

Șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare dacă urmăresc filme

„Noul Audi 40 este o combinație între Audi 80 și un cal

Airbag-urile externe ar putea reduce cu 30% gravitatea accidentelor

Ferrari California, rupt în două după ce s-a izbit de un stâlp de iluminat

 

Recordul european a fost doborât grație modelelor ZOE și Kangoo Z.E. În 2018, Renault a comercializat pe „bătrânul continent’ 39.448 de unități ZOE și 8.747 de autoturisme Kangoo Z.E.

Alți doi giganți ai industriei auto care vor să revoluționeze mobilitatea urbană într-un mod ecologic sunt BMW și Daimler. Reprezentanții celor două companii au anunțat de curând investiții de un miliard de euro într-un joint venture extrem de ambițios.

 

Sursa foto: Clément Bucco-Lechat, via Wikipedia

Adaugă un comentariu