Renault prezintă modelul 100% electric City K-ZE

Francezii de la Renault au dezvăluit primele detalii despre versiunea de serie a SUV-ului 100% electric City K-ZE. Inițial, conceptul a fost prezentat în urmă cu jumătate de an la Salonul Auto de la Paris.

Cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, constructorul francez a prezentat primele fotografii și informații oficiale legate despre modelul 100% electric. Renault City K-ZE este destinat pieței din China, care este văzută drept cea mai importantă piață de desfacere pentru viitorul grupului Renault. De asemenea, francezii doresc, ca până în 2022, să producă nouă modele în China, dintre care trei vor fi electrice.

Deocamdată, francezii nu au dezvăluit prea multe detalii. Aceasta va avea un design compact, lumini de zi cu tehnologie LED și o gardă la sol de 150 mm.

Chiar dacă nu s-au specificat dimensiunile exterioare, ampatamentul va fi de 2.423 mm, iar portbagajul va avea un volum minim de 300 de litri.

Din păcate, puterea motorului electric nu este cunoscută și nici capacitatea acumulatorului. Cel mai probabil, autonomia nu va depăși 250 km (conform standardului NEDC), pentru a menține costurile de producție cât mai scăzute.

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Chiar dacă nu se știe capacitatea acumulatorului, se cunoaște faptul că acestea se poate încărca de la o stație de încărcare rapidă de la 0% la 80 % în doar 50 de minute, iar de la o priză normală de 220V, încărcarea durează patru ore până la 100%.

La interior, clienții lui City K-ZE vor beneficia de un sistem de purificare a aerului și de o unitate media cu ecran touchscreen cu diagonala de opt inchi. Autoturismul va fi conectat în permanență la internet, mulțumită suportului 4G și a aplicațiilor specifice. De asemenea, mașina va beneficia de WiFi și de un sistem inteligent de recunoaștere a comenzilor vocale.

Modelul 100% electric va putea fi comandat începând cu ultima parte a acestui an, iar cel mai probabil, primele exemplare vor fi livrate în prima parte a anului 2020.

Constructorul francez a anunțat despre Renault City K-ZE că va fi asamblat în China conform celor mai drastice standarde globale de calitate, ceea ce dă o anumită speranță că acest model ar putea fi comercializat în viitor și în Europa.

Adaugă un comentariu