Reacția Renault, după ce francezii au aflat că Daimler nu vrea să mai lucreze cu ei

vezi galeria foto

Potrivit publicației germane Manager Magazin, Daimler AG nu va prelungi colaborarea cu alianța Renault-Nissan, parteneriat care datează încă din 2010. Un purtător de cuvânt al Renault a oferit prima declarație oficială a constructorului auto pe marginea acestui subiect.


Deși reprezentanții Daimler nu au emis niciun comunicat pe tema despărțirii de alianța Renault-Nissan, francezii au reacționat public la veste, prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Nu comentăm. Kallenius nu a preluat încă conducerea Daimler. În orice caz, toate proiectele actuale vor fi onorate până la final‘, le-a spus oficialul Renault jurnaliștilor de la Automotive News.

Reamintim că publicația germană Manager Magazin a dezvăluit în urmă cu câteva zile planurile de viitor ale lui Ola Kallenius, viitorul director executiv al Daimler, care își va începe mandatul pe 22 mai. Potrivit presei, acesta și-a propus să economisească 6 miliarde de Euro până în anul 2021 pe segmentul autoturismelor Mercedes-Benz și încă 2 miliarde în cadrul diviziei Daimler Trucks. Cu acest scop, conducerea Daimler ar urma să concedieze nu mai puțin de 10.000 de angajați.


 

Citește și:

Dacă îți vinzi mașina, autoritățile îți vor înapoia o parte din banii plătiți pe rovinietă

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?


Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

Altă decizie controversată a noului director este aceea de a nu prelungi înțelegerea curentă cu alianța Renault-Nissan, în baza căruia producătorii dezvoltă împreună motoare și platforme auto, tocmai pentru a reduce costurile de producție.

Alianța Renault-Nissan pare a fi pe punctul de a se destrăma, cu atât mai mult cu cât conducerea Nissan este profund nemulțumită de statutul constructorului japonez în raport cu partenerii strategici.

 

Sursa foto: 123RF.com

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE