România va avea noi stații de încărcare pentru mașini electrice în benzinării

Rețeaua Rompetrol este în plină expansiune! Un oficial al companiei anunță că, în următorii ani, vor fi construite în România 60-70 de benzinării noi. Vestea cu adevărat îmbucurătoare (pentru mediul înconjurător) este că toate acestea vor fi dotate cu  stații de încărcare pentru autoturisme electrice.

Alexey Golovin, vicepreședinte senior al grupului Rompetrol-KMGI, a anunțat la summitul ZF Power că rețeaua de benzinării se va extinde în următorii ani: „Acum avem o cotă de piaţă de circa 16% pe retail. Vrem ca la orizontul anului 2021 să ajungem la 25% cotă de piaţă şi vom investi circa 100 de milioane de dolari în construcţia de staţii noi‘.

Toate aceste noi benzinării vor pune la dispoziția șoferilor puncte de încărcare a mașinilor electrice, o facilitate destul de rar întâlnită la nivel național. În momentul de față, din totalul de 900 de stații de carburant Rompetrol din România, doar 12 oferă clienților posibilitatea de a-și încărca bateriile electrice ale autoturismelor.

 

Citește și:

Schimbări la polițele RCA: ce criterii noi de risc ar putea fi introduse

Test de frâne în condiții extreme

Cea mai mare paradă de mașini autonome organizată vreodată

Cele mai periculoase șosele din România

Tot ce trebuie să știi despre verificarea unei mașini second hand

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

 

Dintre cele 60-70 de benzinării anunțate la summit, unele vor avea panouri fotovoltaice, ceea ce ar trebui să scadă consumul de energie cu până la 40%. „Suntem un furnizor de energie convenţională, clasică, dar vedem şi oportunităţile noilor tehnologii’, a declarat Golovyn, citat de e-nergia.ro.

În general, Europa devine tot mai preocupată de popularizarea mașinilor ecologice, iar dezvoltarea infrastructurii de stații de încărcare este un pas esențial în acest proces. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat recent un plan strategic prin care vrea să extindă această rețea și să stimuleze industria europeană de producție a bateriilor electrice, printr-un parteneriat internațional cu Germania.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu