2 din 10 români vor circula pe trotinete electrice până la sfârșitul anului

Potrivit unui sondaj realizat de magazinul online evoMAG, aproximativ 20% dintre români plănuiesc să achiziționeze o trotinetă electrică până la sfârșitul anului 2019.

Cu alte cuvinte, 2 din 10 români ar urma să se deplaseze pe trotinete electrice începând din 2020, cu scopul de a evita traficul aglomerat al marilor orașe și de a minimiza timpul petrecut pe drum.

Conform aceleiași surse, 80% dintre cumpărătorii acestor vehicule sunt bărbați, cu vârste cuprisne între 25-40 de ani. Bugetul mediu alocat de clienți pentru o astfel de achiziție este de 2.000 de lei.

Până și Dacian Cioloș, președintele partidului PLUS, deține o trotinetă electrică la care apelează de fiecare dată când traficul aglomerat nu îi permite să ajungă în timp util la destinație. Într-un interviu exclusiv acordat Auto Bild, Dacian Cioloș ne-a vorbit despre trotineta sa electrică, despre reglementarea acestor vehicule și despre infrastructura necesară.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Trotinetele electrice devin din ce în ce mai populare atât în rândul cetățenilor români, cât și în restul Europei. Totuși, circulația acestor vehicule nu este reglementată precis prin Codul Rutier, astfel că legea este interpretabilă în momentul de față.

În perioada următoare se va stabili dacă astfel de scutere ar trebui să se deplaseze pe șosea, pe trotuar sau pe benzile destinate bicicletelor, astfel încât să nu se repete tragedia de săptămâna trecută din Suedia.

 

Sursa foto: 123rf.com

    Florin says:

    Minciuni nene minciuni

Adaugă un comentariu