Rotac 2019: Noul sezon debutează pe circuitul Motorpark

Prima cursă a sezonului 2019 din campionatul Rotac va avea loc sâmbătă, 13 aprilie 2019, pe circuitul Motorpark din Adâncata.

Anul acesta marchează cel de-al cincilea sezon Rotac, prima competiție de time attack din țara noastră. Practic, fiecare concurent se luptă doar cu timpii săi, iar pe circuit este permis orice autoturism care trece de inspecția tehnică obligatorie a celor de la Rotac.

Ce este Rotac și cum funcționează?

Organizatorii ne promit un sistem de punctaj îmbunătățit și un număr record de participanți la start. Astfel, clasamentul ține cont și de numărul de participanți la fiecare clasă. Campionul fiecărei clase de concurs va fi pilotul care a obținut cel mai mare număr de puncte din cele mai bune cinci rezultate ale sale în campionat.

 

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Clasele de concurs sunt stabilite în baza raportului putere/greutate a vehiculului, precum și de îmbunătățirile de performanță ale automobilelor. Orice conducător auto poate afla la ce clasă se încadrează folosind configuratorul de pe site-ul oficial.

Dacă vrei să te înscrii, trebuie să ai minimum 18 ani împliniți, dar ai nevoie și de cel puțin doi ani de experiență în conducere pentru Categoria B, deci nu există participanți sub vârsta de 20 de ani. Automobilul utilizat trebuie să respecte regulile de siguranță formulate de Rotac și cerințele tehnice ale organizatorilor. Pilotul trebuie să poarte cască și este necesar și un extinctor de 1 kilogram la bord.

Până acum, peste 500 de piloți s-au înscris la cursele organizate pe circuit de Rotac, dintre care 200 au fost concurenți unici. Au venit conducători auto din Ucraina, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Franța și Statele Unite ale Americii.

Sezonul 2018 a marcat și prima cursă Rotac derulată în afara țării, în timp ce anul curent ne aduce mai multe curse pe noul circuit din România, Transilvania Motor Ring. Va fi derulată și în 2019 o cursă Rotac la Hungaroring, circuitul de Formula 1 de lângă Budapesta.

Prima etapă a sezonului Rotac 2019 are loc începând cu ora 9:00 pe circuitul Motorpark România. Va fi utilizată configurația de 4.1 kilometri a circuitului, iar sensul parcurgere este orar. Există trei sesiuni de antrenamente, două sesiuni de curse și o sesiune Super Lap.

Cel mai bun timp stabilit pe circuitul MotorPark România în cadrul unei sesiuni Rotac îi aparțile pilotului Horațiu Ionescu Cristea, care a reușit să parcurgă un tur în 1:40.088 cu un Ligier JS51.

Cât costă să participi la Rotac?

Participarea la toate cursele derulate pe circuitele din România te va costa 3.099 lei. Cei care vor să alerge doar la cursa din 13 aprilie 2019 vor plăti 799 lei, iar același preț este valabil după ce expiră perioada promoțională pentru cursele derulate pe Transilvania Motor Ring. Participarea la cursa Rotac de pe Hungaroring costă 899 ron, respectivă 799 lei dacă te înscrii la întreg campionatul local.

Adaugă un comentariu