Rupert Stadler, fostul director executiv Audi, a fost eliberat din închisoare

Rupert Stadler, fostul șef Audi, a fost eliberat din arest după patru luni de detenție. Bărbatul a fost arestat în luna iunie.

Citește și:

Se scumpește RCA!

Modificare majoră în programul Prima Mașină

O nouă țeapă circulă prin SMS

Informații proaspete despre noua taxă auto

Mașini electrice fabricate în Bulgaria!

România: Câți șoferi au rămas fără carnet din cauza alcoolului

Jantă de aluminiu sau de oțel?

Cel mai rezistent cric?

BMW lansează un sistem de verificare online pentru mașinile rulate

 

Fostul director Audi a fost arestat pe fondul scandalului emisiilor motoarelor diesel. Bărbatul a fost acuzat că nu a luat măsuri pentru a opri livrarea modelelor care erau modificate să păcălească testele de noxe.

La momentul respectiv, procurorii din Munchen au acționat din cauza riscului ca Rupert Stadler să ascundă posibile dovezi care să pună în dificultate ancheta cazului Dieselgate.

Tot scandalul Dieselgate a subțiat serios profitul mărcii Audi, după ce au primit o amenda în valoare de 800 de milioane de euro.

Cu toate acestea, o instanța a statului german a decis ca Rupert Stadler să fie eliberat din închisoare, cu condiția ca acesta să nu contacteze celelalte persoane vizate de autoritățile germane privind scandalul Dieselgate. Pentru eliberarea sa, germanul va avea de plătit o cauțiune. Deocamdată nu se cunoaște valoarea acesteia.

Potrivit presei internaționale, ancheta autorităților a dezvălui că Stadler a colaborat cu procurorii în prima fază, dar a refuzat să mai dea declarații după scurt timp.

Rupert Stadler a rămas în fruntea companiei din Ingolstadt încă de la 1 ianuarie 2010. Acesta fusese promovat în funcția de director executiv după ce a fost responsabilul financiar al Audi vreme de trei ani.

Înainte să lucreze pentru Audi, Stadler a fost un membru al comisiei de supraveghere a companiei MAN, a Volkswagen Bank Gmbh și a Volkswagen Financial Services.

Acesta mai răspundea și de Lamborghini Holding SpA și de Volkswagen Group Italie SpA. Pe lângă acestea, Rupert Stadler a fost și vice-președintele clubului german de fotbal FC Bayern AG.

    cdba says:

    ei nu ar fi trebuit să ascundă nici o informație!

Adaugă un comentariu