Sute de locuitori din Stuttgart au ieșit în stradă pentru a contesta interzicerea mașinilor diesel vechi

Sute de persoane au ieșit pe străzile din Stuttgart pentru a contesta alegerea autorităților de a interzice accesul autoturismelor vechi cu motoare diesel în oraș.

De la 1 ianuarie 2019, mașinile diesel cu norma de poluare sub Euro 5 nu mai pot circula în acest oraș.

Citește și:

Duster 1.3 TCe: cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

TOP 25 cele mai vândute mașini în Europa în 2018

Copacii căzuți peste mașini: când și cum pot cere despăgubiri șoferii

Românii au prins gustul mașinilor electrice: Câte au cumpărat în 2018

Autostrada de Centură prinde contur

Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii?

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

 

Stuttgart este orașul unde își au sediul companii auto ca Mercedes-Benz și Porsche, dar și Bosch, unul din cei mai mari producători de componente auto.

În spiritul protestelor din Franța, care durează de luni bune, din același motiv, și nemții au purtat veste galbene. Protestatarii au ținut pancarte pro-diesel’ și au scandat lozinci în fața uni centru de testare a emisiilor produse de autoturisme.

Zeci de mii de persoane sunt afectate! Nu este drept, nu avem toți posibilitatea să ne cumpărăm mașini noi!’ a declarat organizatorul protestului, Vasilos Topalis.

Vestele galbene ne dau vizibilitate! Francezii sunt un exemplu pentru noi, deoarece au îndrăznit să iasă în stradă ca să își protejeze drepturile“. Organizatorul protestului a încercat să nu asocieze această manifestație cu una din puterile politice din Germania.

Tot mai multe persoane au ieșit în stradă în ultimele patru săptămâni, timp în care coaliția de guvernare este împărțită în două. O parte care încearcă să împace șoferii afectați de restricțiile de trafic și o parte care se luptă cu noile norme de mediu impuse de Uniunea Europeană.

Măsuri similare vor fi adoptate și în alte orașe din Germania, acolo unde emisiile depășesc limitele impuse de Uniunea Europeană. Accesul mașinilor diesel ar putea fi restricționat și în Berlin, Mainz, Hamburg și Bonn.

Sursa: Dawn.com

Adaugă un comentariu